Rusia anunţă dejucarea unui complot terorist vizând Jocurile Olimpice de la Soci

Epoch Times România
10.05.2012

Serviciile de securitate ruse şi abhaze susţin că au descoperit un complot terorist vizând Jocurile Olimpice de la Soci, din anul 2014, a anunţat joi Comitetul rus antiterorism (NAK).

Trei bărbaţi, suspectaţi că ar liderii unei celule teroriste din Caucazul de Nord, au fost arestaţi în Abhazia în 4-5 mai, fiind suspectaţi că ar pregăti un atac.

În cursul operaţiunii, poliţia a confiscat şi mai multe arme, printre care trei lansatoare portabile de rachete sol-aer, două rachete antitanc, un obuz şi un aruncător de flăcări.

"FSB-ul rus a descoperit că militanţii intenţionau să transfere armele la Soci în 2012-2014 şi să le folosească pentru a lansa atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice", se arată într-un comunicat al NAK.

Comitetul a precizat că Doku Umarov, liderul formaţiunii teroriste Emiratul din Caucaz, are legături strânse cu serviciile georgiene de securitate. Umarov ar fi coordonat "întreaga activitate" a celulei teroriste, "asigurându-se că dispozitivele teroriste sunt livrate în apropiere de Soci", adaugă NAK.

La sfârşitul lunii februarie, serviciile ruse şi ucrainene de securitate au anunţat că au descoperit un complot terorist vizându-l pe premierul Valdimir Putin. Complotul ar fi fost coordonat tot de Umarov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor