Rugby: RCM Timişoara şi-a lansat Catalogul de prezentare a echipei

.
. (Dino Panato / Getty Images for Aironi)

Clubul RCM Timişoara şi-a lansat, miercuri după amiază, Catalogul de prezentare a echipei, "The Gordian Knot", considerat de critica de specialitate ca fiind "regina cărţilor", într-o librărie.

RCM Timişoara este singura echipă din ţară care are un astfel de album de prezentare a jucătorilor.

Acest nod gordian simbolizează unitatea echipei etalon a rugby-ului timişorean şi naţional, într-un evantai de jucători din ţări de pe toate continentele: români, georgieni, sud-africani, namibieni, neozeelandezi, samoani, tongalezi şi fijieni.

"Se ştie că o echipă îşi ia puterea puterea din unitatea grupului; are nevoie să se omogenizeze, să se sudeze, să fie legată asemeni unui nod. De aceea, am încercat în prezentarea noastră să facem legătura cu un nod", a declarat Dan Dinu, vicepreşedintele şi finanţatorul RCM Timişoara, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a apreciat că elementul de legătură, care a coagulat echipa, este celebrul antrenor Chester Williams, alături de care rugby-ul timişorean a revenit pe prima scenă a sportului cu balonul oval al ţării.

"Astăzi este o zi specială şi am îmbrăcat haine de sărbătoare. În tot acest timp, am gravitat în jurul unui cuvânt: profesionalism", a adăugat Dinu.