Roşia Montană - duminică - a opta zi de proteste - Update

Protest împotriva proiectului de exploatare de la Rosia Montana. Piaţa Universităţii, Bucureşti
Protest împotriva proiectului de exploatare de la Rosia Montana. Piaţa Universităţii, Bucureşti (Epoch Times România)
Epoch Times România
08.09.2013

Mii de oameni, din peste 50 de oraşe din România, Europa şi Statele Unite ale Americii, vor ieşi duminică seara în stradă pentru a protesta împotriva proiectului minier Roşia Montană.

În Bucureşti şi Cluj Napoca protestele au continuat fără întrerupere de la 1 septembrie.

Protestele, la nivel internaţional, dedicat Roşiei Montane sunt anunţate pe Facebook.

Potrivit evenimentului de pe reţeaua de socializare, peste 6.000 de protestatari din Bucureşti şi-au anunţat participarea la mitingul de duminică seara.

Protestatarii au plecat în marş, la ora 15.45, din fiecare sector al Capitalei şi se vor întâlni în Piaţa Universităţii la ora 17.00. De la ora 19.00, protestatarii vor pleca din Piaţa Universităţii în marş pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu – Bulevardul Magheru – Bulevardul Lascăr Catargiu – Bulevardul Iancu de Hunedoara – Şoseaua Ştefan Cel Mare – Calea Moşilor – Bulevardul Carol I – Piaţa Universităţii

În Alba Iulia, protestatarii se vor întâlni în faţa Cinematografului Dacia la ora 17.00.

”Judeţul Alba nu gustă cianură! Solidaritatea judeţeană împotriva proiectului criminal al RMCG creşte de la o oră la alta! De aceea vom protesta din nou în Alba Iulia împotriva legii emise de Guvern. Guvernul şi RMGC ne-au declarat război!”, spun organizatorii protestului pe site-ul de socializare.

În Cluj Napoca peste 3.000 de protestatari şi-au confirmat participarea la eveniment. Protestul va începe la ora 17.00 în Piaţa Unirii.

”Clujul s-a aflat întodeauna în avangarda luptei pentru Roşia Montană. (…) Cere retragerea proiectului de lege destinat Roşiei Montane şi demisia guvernului Victor Ponta”, transmit organizatorii evenimentului pe Facebook.

În Timişoara protestul începe la ora 17.00 în Piaţa Operei. Peste 2.000 de oameni sunt aşteptaţi.

Peste 1.000 de oameni vor ieşi la Iaşi în Piaţa Unirii, de la ora 17.00, pentru a protesta împotriva proiectului Roşiei Montane.

”Ziua de 8 septembrie a fost declarată zi de solidaritate cu Roşia Montană. Este de datoria noastră să ne manifestăm solidaritatea cu cei care încă luptă de la faţa locului şi cu toţi prietenii noştri protestatari care ies în stradă în oraşe din ţară şi din străinătate”, scrie un protestatar ieşean pe site-ul de socializare.

În mai multe oraşe protestele vor începe de la ora 17.00. Printre acestea se numără: Bistriţa unde protestul va avea loc în Piaţa Centrală, Craiova în Piaţa Mihai Viteazu, Suceava în faţa Prefecturii, Sfântu Gheorghe în Parcul Elisabeta, Baia Mare la Statuia Ostaşului Român, Braşov în faţa Prefecturii, Sibiu în Piaţa Mare, Oradea în faţa Prefecturii în Parcul Traian, Bacău în faţa Prefecturii, Satu Mare în Parc Centrul Vechi, Arad în faţa Primăriei, Piatra-Neamţ în faţa Teatrului Naţional şi la Bârlad în faţa Primăriei.

De la ora 18.00 sunt organizate proteste în Turda în Parcul de la Muzeu, la Gura Portiţei din judeţul Constanţa, Lugoj în faţa Casei de Cultură, precum şi în Ploieşti în Piaţa I.L. Caragiale

În 27 de oraşe din Europa şi SUA vor fi organizate proteste împotriva proiectului Roşia Montană.

Mii de oameni vor ieşi în stradă în Budapesta, Strassbourg, Marseille, Lisabona, Londra, Munster, New York, Viena, Singapore, Berlin, Sonderborg (Danemarca), Praga, Amsterdam, Stuttgard, Brno, Montreal, Quest, Toronto, Copenhaga, München, Salonic, Atena, Chişinău, Madrid, Bloomington (SUA), Bratislava, Bonn şi Helsinki.

Lista este în curs de actualizare. Lista o puteţi găsi şi pe http://www.rosiamontana.org/ştiri/lista-ora-elor-care-pe-8-septembrie-reiau-protestele-pentru-ro-ia-montan

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor