România a făcut un prim pas important la Campionatul Mondial din Japonia

Naţionala de handbal feminin a ţării noastre a obţinut o primă victorie la mondialul din ţara 'Soarelui Apune', duminică, la Kumamoto, în Grupa C a competiţiei, învingând Senegalul cu scorul de 29-24 (15-12).
Echipa naţională de handbal feminin a României.
Echipa naţională de handbal feminin a României. (Cristina Neagu/facebook)

După un start de Campionat Mondial mai puţin bun, când naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă clar de Spania cu scorul de 31-16 (16-9), jucătoarele pregătite de selecţionerul Tomas Ryde ne-a bucurat cu o frumoasă victorie în faţa echipei similare a Senegalului, în al doilea meci al Grupei C.

Tricolorele aveau nevoie neapărat de un succes pentru a rămâne în cursa de calificare pentru grupele principale, astfel că s-au mobilizat mai bine, ridicându-se la nivelul aşteptărilor, impunându-se fără emoţii cu 29-24 (15-12).

Cea mai bună handbalistă a noastră a fost Cristina Neagu, care a marcat nu mai puţin de 13 ori în poarta adversarelor, care au fost pe alocuri destul de periculoase. Apărarea noastră a funcţionat în parametri optimi, mai puţin la pătrunderile senegalezei Doungou Camara, o sportivă puternică, greu de oprit.

Diferenţa cea mai mare a echipei României înregistrată pe tabela de marcaj a fost de şase goluri, 9-3 (13), 10-4 (15), 11-5 (17) şi 12-6 (19), la pauză scorul arătând de 15-12. În partea a doua a duelului vicecampioana Africii a ridicat puţin nivelul de joc, apropiindu-se la un singur gol diferenţă, 17-16 (min. 38), dar tricolorele au revenit admirabil terminând în final cu 29-24.

În celelalte două partide ale grupei, Muntenegru a trecut de Kazahstan cu 30-21, iar Spania a surclasat Ungaria cu 29-25.

Următoarele meciuri sunt programate pe 3 decembrie, Spania - Senegal (08:00), România - Kazahstan (12:00) şi Ungaria - Muntenegru (08:00).

România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska - Aneta Udriştioiu (3 goluri), Laura Pristăviţa, Cristina Neagu (13), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (3), Crina Pintea (1), Elena Dache, Anca Polocoşer (3), Lorena Ostase (1), Sonia Seraficeanu (2), Mădălina Zamfirescu (1), Ana Maria Iuganu (2). Selecţioner: Tomas Ryde.

Senegal: Hatadou Şako, Cira Aram Lo - Khady Seck, Amina Sankhare (3), Doungou Camara (6), Fanta Keita (1), Hawa Ramatou Ndiaye (6), Niacalin Kante, Adja Sanou Paye (1), Marieme Ba, Ndiole Sene, Penda Sylla, Dienaba Sy, Raissa Dapina (7), Laura Kamdop, Awa Fall Diop. Selecţioner: Frederic Bougeant.

Au arbitrat: Bon-Ok Koo şi Seok Lee (Coreea de Sud).