România, ţara cu cei mai mulţi oameni care lucrează în agricultură din UE

România are de departe cel mai mare procent de ocupare în agricultură din UE - 29,2%, faţă de media europeană de 5%, arătă un nou infografic lansat de Fundaţia Friedrich Ebert în cadrul proiectului Monitorul Social.
Lan de grâu.
Lan de grâu. (Sean Gallup / Getty Images)

Regiunile unde nivelul de ocupare în agricultură este ridicat sunt şi cele mai afectate de sărăcie din România. În regiunile Sud-Vest Oltenia 49,2% din populaţie este ocupată în agricultură, iar ponderea populaţiei aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială este de 42,7%; în Nord-Est 49,2% din populaţie lucrează în agricultură şi ponderea populaţiei aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială este de 48,7%. La polul opus se află regiunea Bucureşti-Ilfov, cu doar 1% din populaţie ocupată în agricultură, 79,7% - în servicii şi cu cea mai mică pondere a populaţiei aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială – 25,7%. Excepţie de la acest pattern face regiunea Sud-Est, unde ocuparea în agricultură este la nivelul mediei naţionale (29%), dar sărăcia este cea mai mare din ţară (52%).

Sursa datelor folosite în infografic este Eurostat, iar datele folosite le puteţi găsi, sub forma de grafic, aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie