România, nouă condamnare la Curtea de Justiţie a UE. Motivul, gunoaiele...

Autorităţile române trebuiau să închidă 68 de gropi de gunoi neconforme până la data de 16 iulie 2009 şi nu au făcut-o. A urmat o condamnarea la CJUE.
Groapa de gunoi de la Glod, 2006
Groapa de gunoi de la Glod, 2006 (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

România a fost condamnată joi de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea directivei 1993/31/CE privind depozitele de deşeuri. Mai exact, autorităţile române trebuiau să închidă 68 de gropi de gunoi neconforme până la data de 16 iulie 2009 şi nu au făcut-o, relatează Mediafax.

În primă fază, România nu va fi supusă unor sancţiuni financiare, ci va trebui să plătească cheltuielile de judecată şi să ia măsuri urgente pentru a închide gropile de gunoi ilegale.

”Prin faptul că nu s-a conformat, referitor la cele 68 de depozite de deşeuri în cauză, obligaţiei de a lua toate măsurile necesare pentru a închide cât mai repede posibil, în conformitate cu articolul 7 litera (g) şi cu articolul 13 din Directiva 1999/31/CE a Consiliului din 26 aprilie 1999 privind depozitele de deşeuri, acele depozite de deşeuri care, în conformitate cu articolul 8 din directiva menţionată, nu au primit autorizaţia care să le permită să funcţioneze în continuare, România nu şi-a îndeplinit obligaţiile care îi revin în temeiul articolului 14 litera (b) din Directiva 1999/31 coroborat cu articolul 13 din aceasta”, se arată în hotărârea pronunţată de către CJUE.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a mai precizat că „România a luat măsuri în vederea închiderii şi a inspecţiei finale a depozitelor de deşeuri, însă niciunul dintre cele 68 de depozite în cauză nu a fost închis”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne