România lui Dragnea duduie din răsputeri. PSD se laudă cu rezultate record la guvernare

În timp ce în Piaţa Victoriei protestele nu mai prididesc, societatea civilă şi sindicatele întrecându-se în proteste declanşate de Revoluţiile în Justiţie, în materie de Cod Fiscal, la Băile Herculane PSD îşi prezintă cele 10 luni de guvenare într-o lumină roz-strălucitor.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Reuniţi vineri, la Băile Herculane, în şedinţă de Comitet Executiv, liderii PSD se laudă cu cea mai mare creştere economică din lume şi cu o absorbţie a fondurilor europene mai ceva decât Olanda, Austria, Croaţia, Italia, Irlanda, Slovenia, Belgia şi Franţa. Potrivit digi24.ro, tonul este dat de un raport pe zeci de pagini, doar cu planşe şi grafice colorate, în care sunt inventariate 100 de măsuri îndeplinite de social-democraţi.

De remarcat că raportul vesel colorat abundând de cifre optimiste este făcut de parcă social-democraţii ar fi singuri la guvernare, fără ALDE, atrage atenţia sursa citată.

Astfel, la capitolul „Viziunea economică a programului PSD” sunt trecute creşterea economică medie de 5,5%, modernizarea infrastructurii, susţinerea capitalului autohton şi lupta cu evaziunea şi munca la negru, după care este prezentat un „Top 5 mondial la creştere economică”, în care ţara noastră este pe primul loc, surclasând coloşi precum China şi India. Şi la absorbţia fondurilor europene suntem campioni, potrivit raportului PSD, România depăşind ţări precum Olanda, Austria, Croaţia, Italia, Irlanda, Slovenia, Belgia şi Franţa.

Din capitolul „Viziunea socială a programului PSD” reiese că după primele 10 luni de guvernare, s-au depăşit două obiective: creşterea salariilor în sectorul public (21,2% creşterea realizată, faţă de 20%, cât era asumat) şi creşterea numărului de contracte full time. Totodată, este trecută ca realizare creşterea puterii de cumpărare pentru salariaţi (cu 12,6%) şi pentru pensionari (14,6%). Aceste splendide cifre sunt afişate în contextul în care în ultima vreme sindicatele au ieşit masiv în stradă, acuzând PSD-ul că una a promis în campanie şi alta face, căci măririle salariale din programul de guvernare se vor dovedi o iluzie mincinoasă după ce contribuţiile sociale vor fi fost trecute de la angajator la angajat.

În condiţiile în care în Alexandria trei copii au ajuns la spital după ce tavanul sălii de clasă în care învăţau le-a căzut în cap - acesta nefiind un caz singular, la capitolul „Educaţie”, PSD se laudă că a realizat 106 clase de învăţământ dual şi că a finalizat 46 de grădiniţe şi 24 de şcoli, dar şi că a elaborat Legea manualului.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne