România, Bulgaria şi Serbia avertizează că îşi închid graniţele pentru refugiaţi dacă alte state vor face la fel

Prim-ministrul Victor Ponta a participat sâmbătă, la Sofia, la cea de-a treia Trilaterală, care îi reuneşte pe şefii de Guverne din România, Bulgaria şi Serbia.
Şefii de Guverne din România, Bulgaria şi Serbia
Şefii de Guverne din România, Bulgaria şi Serbia (facebook.com)

Cele trei guverne ale "Grupului Craiova" - România, Bulgaria şi Serbia - vor acţiona perfect coordonat şi solidar în toate acţiunile şi politicile privind refugiaţii, a anunţat sâmbătă, pe contul său de Facebook, premierul Victor Ponta.

Potrivit Reuters, premierul Ponta a declarat, după întrevedere, că „dacă sunt ţări care îşi închid graniţele, avem dreptul să ne apărăm în acelaşi fel”.

„Ne îndeplinim obligaţiile, suntem solidari cu toată Europa, dar responsabilitatea nu poate fi pusă doar în sarcina unor ţări", a avertizat Victor Ponta, care a anunţat că aceasta va fi poziţia comună a celor trei state la summitul convocat duminică de şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

La rândul său, premierul bulgar Boiko Borisov a afirmt că cele trei state „îşi vor închide frontierele pentru refugiaţi, dacă Germania şi Austria vor face acest lucru. Nu vom expune ţările noastre la presiunea devastatoare a milioanelor de oameni care vor veni. Nu vom permite ca ţările noastre să devină o zonă-tampon.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne