Roberta Anastase, despre controlul efectuat de Guvern la CONPET S.A.: Nu am avut nicio contribuţie în angajarea tatălui meu

Roberta Anastase, deputat PDL
Roberta Anastase, deputat PDL (Epoch Times România)
Ana Petrescu
11.04.2013

Vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase se delimitează de CONPET S.A., unde a lucrat tatăl acesteia, Cornel Anastase, societate asupra căreia premierul Victor Ponta a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Astfel, democrat-liberalul precizează, într-un comunicat de presă, că "nu a fost niciodată angajata" la CONPET şi nici nu a avut "nicio contribuţie" în angajarea tatălui ei la această companie.

“Nu am fost niciodată angajata societăţii S.C. CONPET S.A. Prin urmare, nu sunt responsabilă de nicio decizie luată în cadrul acestei societăţi. Tatăl meu a fost angajat în societate în anul 2003, respectiv în timpul guvernării Năstase şi s-a pensionat la începutul anului 2012. În consecinţă, Nu am avut nicio contribuţie şi nici nu aveam cum să am vreun merit în angajarea tatălui meu.

Aştept ca instituţiile statului să-şi îndeplinească atribuţiile corect, fără partizanat politic. De altfel, în Raportul Corpului de Control, tatălui meu Nu i se atribuie nicio neregulă referitoare la activitatea desfăşurată în cadrul societăţii. În consecinţă, resping orice asociere între numele meu şi activitatea societăţii CONPET”, relevă comunicatul de presă furnizat redacţiei Epoch Times.

Victor Ponta a sesizat DNA cu privire la cheltuielile de protocol de un milion de lei efectuate de CONPET S.A.

Corpul de control al premierului Victor Ponta a efectuat o serie de verificări la compania de distribuţie a ţiţeiului S.C. CONPET S.A. Ploieşti, la care lucrează tatăl democrat-liberalului Roberta Anastase. În urma controlului, au fost sesizaţi procurorii DNA în legătură cu o serie de cheltuieli de protocol de 1 milion de lei, potrivit unui comunicat remis de Guvern publicaţiei Epoch Times.

Astfel, corpul de control al Executivului a constat cheltuieli de protocol de un milion de lei pentru alcool, parfum şi ceasuri scumpe, pe o perioadă de trei ani, între 1 ianuarie 2009 şi 31 decembrie 2012, se arată într-un document al Guvernului.

În aceeaşi perioadă la care face referire Corpul de Control al premierului Victor Ponta a lucrat la CONPET S.A. Ploieşti şi Corneliu Anastase, tatăl vicepreşedintelui PDL, Roberta Anastase.

Astfel, conform documentului Guvernului, directorul S.C. CONPET S.A. Ploieşti, Dorin Tudora ar fi acordat prime preferenţial, printre cei favorizaţi aflându-se şi Corneliu Anastase, tatăl democrat-liberalei Roberta Anastase.

Directorul general al societăţii a avut la dispoziţie, în perioada 01 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2012, un fond de premiere în sumă totală de 3.687.948 de lei, din care a acordat prime "în mod preferenţial".

Printre persoanele exemplificate în cazul primelor acordate preferenţial este menţionat şi Corneliu Anastase, tatăl vicepreşedintei PDL Roberta Anastase.

Prin urmare, Corneliu Anastase, consilier şef director general/Şef Departament management, comunicare, a încasat prime în cuantum total de 126.508 de lei din care suma de 86.189 de lei provenea din fondul de premiere aflat la dispoziţia directorului general.

S.C. CONPET S.A. operează Sistemul Naţional de Transport al Ţiţeiului, Gazolinei şi Etanului Lichid prin Conducte, continuând activitatea primului transportator de ţiţei din România, potrivit site-ului oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor