Rezultatele concursului de selecţie a Procurorului General anulate. Fracţiunea PSRM cere demisia Olesei Stamate

Olesea Stamate, ministrul Justiţiei din R. Moldova
Olesea Stamate, ministrul Justiţiei din R. Moldova (facebook.com/MJ)

Fracţiunea PSRM a cerut miercuri, 6 noiembrie, demisia ministrului Justiţiei, Olesea Stamate pe motivul anulării rezultatelor concursului pentru funcţia de Procuror General. În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul socialist, Vasile Bolea a acuzat-o pe Olesea Stamate de incompetenţă şi că asupra ei s-ar face presiuni politice.

În urma desfăşurării concursului pentru preselecţia candidaţilor la funcţia de procuror general, ministrul Justiţiei a constatat că acesta a fost viciat pe cel puţin două aspecte: obiectivitatea aprecierii şi verificarea integrităţii candidaţilor.

Comisia nu a avut acces la informaţii suficiente, acestea nefiind oferite de către unele instituţii responsabile ale statului în vederea asigurării unei analize mai aprofundate a integrităţii candidaţilor la funcţia de Procuror General.

Totodată, Olesea Stamate susţine că membrul comisiei, Petru Bobu din partea preşedintei Parlamentului Zinaida Greceanîi a apreciat în mod vădit disproporţionat unii candidaţi, în raport cu aprecierea oferită de ceilalţi membri ai comisiei. Acest fapt a distorsionat punctajul final, influenţând esenţialmente rezultatul concursului.

La scurt timp de la anularea concursului, Guvernul de la Chişinău a modificat, prin asumare de răspundere, Legea Procuraturii ce o împuterniceşte pe Maia Sandu să-i selecteze pe candidaţii propuşi Consiliului Procurorilor, care va numi persoana aleasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe