Retragerea medicamentului Tylenol genereaza intentarea unui proces din partea consumatorilor

Dupa ce Johnson & Johnson si-a retras din magazine toate medicamentele Tylenol, Motril, Benadryl si Zyrtec un numar de procese au fost intentate impotriva J&J.
Dupa ce Johnson & Johnson si-a retras din magazine toate medicamentele Tylenol, Motril, Benadryl si Zyrtec un numar de procese au fost intentate impotriva J&J. (Scott Olsen / Getty Images)

Retragerea din 30 aprilie a medicamentelor pentru copii Tylenol, Motrin, Benadryl si Zyrtec a determinat consumatorii sa intenteze un proces impotriva companiei producatoare.

Procesul este impotriva companiei Johnson & Johnson si a divizei sale McNeil Consumer Healthcare, cu privire la presupusul esec al companiei de a compensa consumatorii de Tylenol care au cumparat produsele scoase de pe rafturi.

Consumatorii cer o compensatie corespunzatoare pentru sumele mari de bani cheltuite pe medicamentatia copiilor lor, conform unor documente de tribunal obtinute de Epoch Times.

Sase consumatori diferiti din Illinois — care au intentat cinci procese separate — doresc o rambursare integrala a banilor pentru toti cei care au cumparat medicamentele pentru copii produse de Johnson & Johnson, acuzand compania de incalcare grava a politicilor FDA (Asociatia americana pentru Medicamente si Alimente) in procesul sau de productie si in cazul retragerii incorecte a produselor sale de pe piata.

Reclamantii au declarat ca McNeil a refuzat initial sa ofere compensatii acelor consumatori care nu au putut sa ofere informatiile necesare — precum numerele specifice de lot si datele de expirare ale medicamentului scos de pe rafturi — pentru o rambursare integrala sau un “cupon de valoare” pentru o inlocuire a produsului.

Consumatorilor care au utilizat integral produsul rechemat sau care nu au putut oferi informatiile necesare li s-au respins cererile pentru rambursare, conform documentelor.

Cei care au oferit informatiile cerute au primit compensatii sau cupoane pentru un nou flacon de medicamente. Aceste cupoane, totusi, au fost anulate dupa ce McNeil nu a mai produs medicamentele pentru copii, conform documentelor.

Produsele in discutie au fost rechemat in 30 aprilie deoarece compania nu a respectat stardardele controlului de calitate, a raportat ziarul Epoch Times in prealabil.

Producatorii Tylenol stipuleaza ca rechemarea produselor a fost “voluntara” si “doar anumite produse sunt rechemate”, conform unei declaratii, adaugand ca este improbabil ca cei care au consumat medicamentele rechemate sa vada efecte adverse serioase pentru sanatate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe