Reţetă de caise din morcovi

Caise din morcovi
Caise din morcovi (Maria Matyiku / Epoch Times)

O reţetă pe cât de ieftină pe atât de plăcută. Aromă de la coaja de portocală şi lămâie poate satisface până şi cele mai rafinate gusturi. „Caisele” se pot păstra luni de zile fără teama că se vor altera.

Modul de preparare:

Se curăţă morcoviii, se rad pe o răzătoare fină după care se amestecă cu un kg de zahăr. Compoziţia se lasă să fiarbă pe plită la foc mic, amestecând doar din când în când. Când morcovii devin moi, cam de consistenţa unui gem, se adaugă coaja rasă de la două lămâi şi două portocale, precum şi sucul de la o lămâie şi o portocală. Se lasă în continuare să fiarbă la temperatură scăzută pană când lichidul din compoziţie se evaporă.

Lăsaţi compoziţia se răcească. După răcire, modelaţi bile mici cam de mărimea unei caise, pe care apoi le tăvăliţi uşor prin zahăr tos. Le lăsaţi să se zvânte.

Pentru ocazii mai speciale, dacă vreţi să le daţi o notă mai festivă, puneţi fiecărei caise câte două frunzuliţe verzi de lemn câinesc.

Ingrediente: 1 kg de morcovi; 1 kg de zahăr; 2 lămâi şi 2 portocale

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Life & Style