Reprezentantul PCC SE a fost ales membru în Consiliiul de Administraţie al Oltchim

Epoch Times România
07.11.2012

Reprezentantul companiei germane PCC SE în România, Wojciech Zaremba, a fost ales membru al Consiliulu de Administraţie al Oltchim în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de marţi, potrivit unui raport transmis Bursei.

PCC SE deţine 18,3% din acţiunile Oltchim.

Totodată, din Consiliiul de Administraţie mai fac parte Mihai Bălan, Rodin Traicu, Adrian Radu şi Petre Vlăsceanu

Acţionarii au aprobat efectuarea, de către Consiliul de Administraţie, a revizuirii bugetului pe anul 2012 şi a elaborării "unui buget realist pe anul 2013, pe baza situaţiei actuale a societăţii, mediului de afaceri aferent pieţei şi stzandardelor de afaceri".

Oltchim a înregistrat în primele nouă luni din acest an o pierdere netă de 308,51 milioane lei, în creştere cu 71% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă din 2011. În aceeaşi perioadă, Oltchim a obţinut o cifră de afaceri netă de 693,65 milioane lei, faţă de 1,26 miliarde lei în acelaşi interval din 2011.

Procedura de privatizare a Oltchim a fost încheiată prin nesemnarea contractului de vânzare-cumpărare pentru pachetul de acţiuni de 54% deţinut de Ministerul Economiei prin OPSPI, deoarece adjudecatarul licitaţiei nu a prezentat documente din care să rezulte că deţine disponibilităţile băneşti.

Realizatorul TV Dan Diaconescu câştigase licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor