Renumitul disident sovietic Vladimir Bukovski se pregateste sa intre in cursa pentru functia de presedinte al Rusiei

Disidentul rus Vladimir Bukovsky care a parasit lagarul sovietic in 1976 cand a fost "schimbat" cu liderul partidului comunist chilian, in operatiunea numita de presa vremii "schimbul secolului" In urma luarilor sale de pozitie impotriva comunismului si impotriva mostenirii lasate de epoca totalitarismului, lui Bukovsky i s-a interzis sa mai viziteze Rusia dupa 1995.
Disidentul rus Vladimir Bukovsky care a parasit lagarul sovietic in 1976 cand a fost "schimbat" cu liderul partidului comunist chilian, in operatiunea numita de presa vremii "schimbul secolului" In urma luarilor sale de pozitie impotriva comunismului si impotriva mostenirii lasate de epoca totalitarismului, lui Bukovsky i s-a interzis sa mai viziteze Rusia dupa 1995. (Dana B. / The Epoch Times - Romania)

Renumitul disident sovietic Vladimir Bukovski, care traieste in prezent in Marea Britanie, se pregateste sa intre in cursa pentru functia de presedinte al Rusiei din anul 2008.

Candidatura lui urmeaza sa fie inaintata de un grup de initiativa, din componenta caruia fac parte academicianul Iuri Rijkov, politologul Andrei Piontkovski si jurnalistii Aleksandr Podrabinek si Vladimir Kara-Murza jr.

Astfel, Bukovski, care in urma cu trei decenii a fost expulzat din Uniunea Sovietica, devine cel de-al treilea posibil candidat al opozitiei care si-a anuntat intentia de a participa la alegerile prezidentiale, dupa Mihail Kasianov si Viktor Gherascenko.

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)