Remus Cernea intră în cursa pentru Primăria Capitalei

Remus Cernea
Remus Cernea (Epoch Times România)

Arestarea lui Sorin Oprescu pentru luare de mită a deschis larg drumul spre şefia Primăriei Municipiului Bucureşti. Deputatul independent Remus Cernea şi-a dezvăluit, marţi, intenţia de a-i lua locul lui Oprescu fie candidând ca independet, fie susţinut de unul sau mai multe partide.

"Văzând în aceste zile întreaga dezbatere privind Primăria Municipiului Bucureşti, fiind revoltat de faptul că un om precum domnul Sorin Oprescu, care a venit în repetate rânduri în faţa cetăţenilor să le ceară votul, se dovedeşte a fi un om care, din nefericire, acum e suspectat de fapte grave de corupţie, doresc să anunţ că intenţionez să candidez la alegerile, fie anticipate, fie la termen, pentru Primăria Municipiului Bucureşti. Voi candida fie ca independent, fie susţinut de un partid sau de mai multe, rămâne să vedem acest lucru.

Eu acum îmi anunţ această intenţie. Evident că ea se va concretiza dacă va exista un sprijin din partea cetăţenilor, din partea unor partide noi, sper. Pentru a candida trebuie strânse şi semnături, aşadar este un efort logistic important. Nu e deloc simplu să-ţi asumi o astfel de candidatură, e nevoie de voluntari, de oameni care să creadă în aceste idei şi să se lupte pentru ele. Apelul meu de astăzi este să mă sprijine", a declarat Remus Cernea, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Deputatul susţine că ideea de a candida i-a venit după ce s-a uitat la o dezbatere despre actele de corupţie "înfiorătoare" din Primăria Capitalei.

"Este o ruşine pentru această ţară, pentru o capitală europeană să vedem că funcţionari şi, iată, şi primarul sunt implicaţi în astfel de fapte. (...) După 25 de ani în care principalele partide au livrat cetăţenilor lideri politici într-un mare număr (...) corupţi sau asupra cărora planează suspiciuni de corupţie, lideri care sunt anchetaţi, condamnaţi, cred că e nevoie de un nou început al politicii româneşti cu oameni integri, oneşti, care fac politică pentru cauze", a subliniat Remus Cernea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne