Remedii miraculoase cu miere

Mierea: un excelent ingredient natural
Mierea: un excelent ingredient natural (Cat Rooney/The Epoch Times)

Mierea de albine este recunoscută din timpuri îndepărtate ca fiind benefică pentru sănătatea organismului uman.

Vă amintim câteva caracteristici ale mierii, câteva avantaje pe care le are faţă de celelalte zaharuri :

- Nu este iritantă pentru mucoasa aparatului digestiv.

- Este asimilată uşor şi repede de către organism.

- Constituie o sursă de refacere rapidă a forţelor după efort fizic.

- Rinichii suportă cel mai bine mierea faţă de toate celelalte zaharuri.

- Este ca un calmant pentru organism.

Medicina naturistă are remedii pentru anumite afecţiuni prin tratarea cu miere de albine sau produse derivate, dintre care vă oferim câteva:

Pentru combaterea insomniei : Se recomandă o lingură de miere după cină

Combaterea cârceilor: În cazul tremurăturilor pleoapelor sau colţurilor gurii se pot lua 2 linguriţe de miere la fiecare masă şi acestea dispar în timp de o săptămână.

Cârcei ai muşchilor corpului sau la picioare şi la talpa piciorului pot dispare după ce se iau 2 linguriţe de miere la fiecare masă. Dar ar trebui ca mierea să fie menţinută în continuare în regimul alimentar pentru a preveni reapariţia cârceilor.

Remediu pentru arsuri: Se aplică miere pe rană şi astfel usturimea dispare, nu se formează băşici şi pielea se vindecă mai rapid.

Afecţiuni respiratorii

Fagurii de miere şi mierea din faguri ajută la întreţinerea mucoasei aparatului respirator

Polenurile care se găsesc în faguri sunt bogate în proteine şi grăsimi şi conţin diferite hidrocarburi ca zahăr, amidon şi celuloză. Se mestecă o bucată de fagure cam cât o gumă de mestecat timp de 15 minute şi apoi se aruncă.

Sinuzita: se mestecă 15 minute fagure cu miere din oră în oră – o bucată cât o gumă de mestecat. Dacă afecţiunea este acută, 4-6 raţii duc la dispariţia afecţiunii într-o perioadă de 12-24 de ore.

Remediu contra alergiei: În cazul alergiei uşoare se mestecă fagure cu miere o dată pe zi luni, miercuri şi vineri în fiecare săptămână. Dacă nu se poate procura fagure, se iau 2 linguriţe de miere lichidă la fiecare masă.

Alergia moderată se tratează cu 5 doze de fagure pe zi în primele 2 zile şi 3 doze pe zi în zilele următoare atâta timp cât este nevoie.