Redacţia unei reviste satirice franceze ce a publicat caricaturi cu profetul Mohamed a fost atacată

Redacţia revistei franceze satirice Charlie Hebdo a fost atacată cu o bombă incendiară, a doua zi după ce publicaţia a anunţat că profetul Mohamed este redactorul său şef pentru următorul număr, a anunţat poliţia franceză, citată de BBC news.

Pe coperta revistei a fost publicată o caricatură a profetului Mohamed, spunând "100 de lovituri de bici dacă nu mori de râs".

În revistă apare un editorial atribuit profetului şi alte caricaturi, dintre care una în care Mohamed apare cu un nas de clovn.

Islamul interzice strict imaginile cu Mohamed.

Jurnaliştii au explicat că au vrut astfel să "sărbătorească" victoria unui partid islamist în alegerile de luna trecută, din Tunisia, şi informaţiile potrivit cărora viitoarea legislaţie din Libia va avea la bază sharia. Ei au dat asigurări că nu au încercat să provoace pe nimeni.

"Nu mai avem ziar. Tot echipamentul nostru a fost distrus", a declarat redactorul şef al Charlie Hebo.

Potrivit unui martor, un cocteil Molotov a fost aruncat în birou pe geam, provocând un incendiu. "Totul a fost distrus", a adăugat el.

Nimeni nu a fost rănit.

De asemenea, site-ul revistei a fost vizat de un atac informatic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe