Recorder: Mafia pădurilor, descrisă din interior. "Mi s-a reproşat că nu aduc bani la partid"

Ilie Covrig
Ilie Covrig (recorder.ro)

Într-un efort de a sparge bariera tăcerii în spatele căreia se ascunde “mafia lemnului”, Ilie Covrig, directorul Direcţiei Silvice Mureş şi fost secretar de stat în Ministerul Mediului, a discutat cu Recorder.ro pentru a scoate la iveală implicarea partidelor politice în tăierile ilegale de pădure.

Totodată, Ilie Covrig, aflat la vârful sistemului silvic, îi îndeamnă şi pe alţi oameni din sistem să iasă în faţă şi să vorbească despre faptul că, în ultimii 30 de ani, mafia care decimează pădurile României este controlată şi protejată politic, iar banii proveniţi din tăieri ilegale sunt folosiţi pentru a finanţa campanii electorale.

Pe lângă mărturiile sale, Covrig face publice o serie de înregistrări care îi susţin afirmaţiile: funcţiile din sectorul silvic sunt dictate politic de la cel mai înalt nivel şi sunt răscumpărate cu şpăgi colectate de la firmele de exploatare a lemnului. Silvicultorii care refuză să colecteze şpăgile şi să plătească taxă de protecţie la partid sunt presaţi să plece din funcţii şi înlocuiţi cu oameni de încredere.

Din înregistrările şi din mărturiile lui Ilie Covrig, reiese că această stare de fapt este cunoscută şi acceptată de întreg sistemul silvic, de la simpli pădurari până la şefii din Romsilva şi din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Vă invităm să vizionaţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură