Rasmussen îl critică pe Rick Perry, care a spus că Turcia ar trebui exclusă din NATO

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. (THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
19.01.2012

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a alăturat miercuri criticilor vizându-l pe candidatul la învestitura republicană Rick Perry, care a spus că Turcia este condusă de "terorişti islamişti" şi ar trebui exclusă din NATO.

"Nu sunt de acord cu aceste declaraţii", a declarat Rasmussen la Bruxelles, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu.

"Am notat că Ministerul turc de Externe a spus că declaraţiile lui Perry nu au nicio bază şi sunt neadecvate şi sunt de acord în totalitate cu Ministerul turc de Externe", a spus şeful NATO.

Perry, guvernator de Texas, a criticat Turcia luni seară, într-o dezbatere organizată înainte de primarele din Carolina de Sud.

Ministerul turc de Externe a dat publicităţii un comunicat dur în replică la declaraţiile republicanului. "Turcia a devenit membru NATO când guvernatorul avea numai doi ani (...). Turcia a fost în prima linie în lupta împotriva terorismului (..). SUA nu au timp de pierdut cu un astfel de candidat, care nici măcar nu cunoaşte aliaţii Americii", se arată în document.

Însă Perry a replicat că SUA ar trebui să pună capăt ajutorului pentru această ţară, unde se înregistrează o creştere a numărului de crime "de onoare".

El a invocat şi tensiunile din ce în ce mai intense dintre Turcia şi Israel ca motiv pentru a opri asistenţa oferită acestei ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor