Raport favorabil de la deputaţii jurişti pentru respingerea OUG 13

Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor s-au pronunţat în favoarea legii de respingere a ordonanţei care, reamintim, a scos în stradă sute de mii de români revoltaţi că se încearcă "legiferarea hoţiei."
Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea (Florin Chirila/Epoch Times)

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi dimineaţa un raport favorabil pentru legea de respingere a OUG 13/2017, urmând ca, după raport, actul normativ să intre la votul final marţi după-amiaza. Tot marţi, în plenul Camerei Deputaţilor va fi votată şi OUG 14.

Potrivit Hotnews, liberalii au propus un amendament vizând introducerea unui articol care să prevadă că OUG 13 nu a mai produs efecte după ce a fost abrogată prin OUG 14. Amendamente asemănătoare au fost formulate şi de deputaţii USR, acestea fiind respinse la vot.

Printre cei care au votat pentru respingerea OUG 13 s-a numărat inclusiv fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache, autorul acesteia, acum simplu deputat PSD şi membru în Comisia Juridică.

Pe de altă parte, deputatul UDMR Marton Arpad a susţinut (în linie cu discursurile celor ce au încercat să acrediteze falsa teorie conform cărora CCR ar fi dezincriminat abuzul în serviciu) că prin această respingere "devenim complici la dezincriminarea abuzului în serviciu".