Rachete israeliene au lovit un sit din Iran, susţine ABC News

Avion de vânătoare american F-16
Avion de vânătoare american F-16 (Wikipedia.org)
Redacţia
20.04.2024

Rachete israeliene au lovit un sit din Iran, a anunţat joi seara târziu ABC News, citând un oficial american, la câteva zile după ce Iranul a lansat un atac cu drone şi rachete asupra Israelului ca răspuns la un atac la ambasada iraniană din Siria, potrivit Reuters.

Agenţia de ştiri iraniană Fars a declarat că o explozie a fost auzită la un aeroport din oraşul iranian Isafahan, dar cauza nu a fost cunoscută imediat. Mai multe situri nucleare iraniene sunt situate în provincia Isfahan, inclusiv Natanz, piesa centrală a programului iranian de îmbogăţire a uraniului.

Mai multe zboruri au fost deviate deasupra spaţiului aerian iranian, a relatat CNN.

În weekendul trecut, Iranul a lansat sute de drone şi rachete ca represalii după un presupus atac israelian asupra complexului ambasadei sale din Siria.

Cele mai multe dintre drone şi rachete au fost doborâte înainte de a ajunge pe teritoriul israelian.

Iranul a declarat joi în faţa Consiliului de Securitate al ONU că Israelul "trebuie să fie obligat să oprească orice aventurism militar suplimentar împotriva intereselor noastre", în timp ce secretarul general al ONU a avertizat că Orientul Mijlociu se află într-un "moment de pericol maxim".

Israelul a declarat că va riposta la atacul cu rachete şi drone din 13 aprilie al Iranului.

Analiştii şi observatorii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscul ca războiul Israel-Gaza să se extindă în restul regiunii.

Asaltul Israelului asupra Gazei a început după ce gruparea islamistă palestiniană Hamas a atacat Israelul la 7 octombrie, provocând 1.200 de morţi, potrivit unui bilanţ israelian. Ofensiva militară a Israelului a ucis peste 33.000 de palestinieni din Gaza, potrivit ministerului local al sănătăţii, majoritatea femei şi copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor