R. Moldova printre ţările cu cele mai mari restanţe la executarea deciziilor CEDO

CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Omului)
CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Omului) (www.royaltv.ro)

Republica Moldova se numără printre ţările cu cele mai mari restanţe la executarea deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) chiar dacă Convenţia privind Drepturile Omului obligă statele semnatare să execute hotărârile Curţii.

La şedinţa trimestrială a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei s-a constatat că din cele 405 verdicte împotriva R. Moldova, Guvernul a executat doar 205 (50,62%). Situaţia este mai gravă doar în Azerbaidjan – 1,46%, Rusia – 29,82% şi Ucraina, unde au fost executate 37,8% dintre rezoluţii.

La reuniune, care se încheie joi, 6 decembrie, urmează a fi examinată executarea hotărârilor Curţii de la Strasbourg în trei cazuri împotriva Moldovei. Acestea se referă, în special, la tortură şi rele tratamente în locurile de detenţie; investigaţii ineficiente; condamnarea pe baza dovezilor obţinute prin tortură şi lipsa unor căi de atac eficiente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe