PSD blochează cercetarea "Jandarmeriadei" în Parlament. USR acuză: "Dragnea ne duce spre autoritarism"

Blocarea audierilor în Senat a ministrului de Interne, prefectului şi maiorului Cazan este un nou episod din serialul "pentru că pot" al PSD, serial al cărui epilog dorit de Dragnea este instaurarea autoritarismului în România, avertizează USR.
Protest Piaţa Victoriei (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.09.2018
Se încarcă player-ul...

PSD a reuşit să blocheze marţi audierea în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat a audierii prefectului Capitalei, ministrului de Interne şi maiorului Laurenţiu Cazan (cel creditat cu coordonarea intervenţiei jandarmilor în Piaţa Victoriei în seara de 10 august) invocând motive procedurale. În fapt, PSD face asta "pentru că poate", arătând o totală lipsă de respect pentru cetăţeni şi aflarea adevărului, a opinat, la finele şedinţei, senatorul USR Nicu Fălcoi.

"Astăzi am asistat la un nou episod din serialul "pentru că pot" al PSD-ului şi se pare că asta vor face în continuare, nu vedeţi, în fiecare zi o lipsă de respect totală pentru populaţia acestei ţări, pentru Opoziţie, pentru aflarea adevărului, singurul lucru care-i interesează este să scape de puşcărie!", a declarat Fălcoi pentru Epoch Times.

"Încercăm să aflăm care e adevărul căci doar aşa vom putea face legi care să nu mai dea naştere unor astfel de situaţii".

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a opinat că maniera în care s-a comportat PSD-ul, blocând audierile, este o dovadă clară a faptului că sunt nereguli foarte mari şi le o temă teribilă ca cetăţenii, parlamentarii şi presa să nu afle noi amănunte.

"Fac tot posibilul ca noi să nu mai aflăm nimic, au ajuns în momentul în care se contrazic flagrant în declaraţii, e un comportament tipic de delicvent", a opinat Ion.

Membru în două comisii deosebit de importante în Parlament - Comisia pentru Legile Justiţiei şi Comisia Juridică de disciplină şi imunităţi, Ion a avertizat, având în vedere modul în care a debutat sesiunea, că PSD va face totul pentru a pune pumnul în gura Opoziţiei şi presei şi că ne îndreptăm spre totalitarism.

"Haideţi să ne mai amintim un episod, se întâmpla la sfârşitul primei sesiuni, cea în care dl Nicolicea a propus modificarea regulamentelor astfel încât dacă nu este convenabilă atitudinea unui membru al comisiei, se ia decizia să fie evacuat cu forţa din sală, să se ia decizia, ca o sancţiune, de a fi suspendat din comisie pentru 30 de zile, asta se va întâmpla, ni se va pune pumnul în gură, nu vom fi lăsaţi să punem întrebări incomode, vor veni toate acele legi despre care am fost avertizaţi că sunt pe drum, vor veni Codurile Penale... chiar e un proiect de lege propus de Carmen Dan care presupune puteri sporite organelor de ordine, ca şi cum de asta aveam nevoie în 2018... asta e dovada faptului că toate lucrurile astea au fost premeditate, că autoritarismul în România nu e aşa o întâmplare de o zi, lucrurile sunt gândite şi premeditate, asta e direcţia în care ne duce Liviu Dragnea, spre autoritarism, spre cenzură, spre blocarea tuturor căilor de comunicare către oameni.

În aceste condiţii, trebuie luptat cu toate mijloacele posibile pentru a împiedica planurile coaliţiei la putere, însă paşnic, a opinat Ion.

"Ne luptăm pentru democraţie şi va fi o luptă continuă, lupta asta trebuie să fie eminamente paşnică. Dacă cineva îşi va imagina că prin violenţă se va întâmpla asta... nu... îi rugăm pe toţi să fim foarte atenţi, e o capcană, oamenii sunt provocaţi intenţionat pentru a se naşte tensiuni sociale", a adăugat deputatul.

Reamintim că audierea ministrului de Interne şi a prefectului Capitalei, care au dat declaraţii contradictorii cu privire la reprimarea protestelor din 10 august, a fost blocată după ce Şerban Nicolae a venit cu o propunere în acest sens în cadrul Comisiei de apărare din Senat.

Mai exact, senatorul PSD Şerban Nicolae a acuzat lipsă de respect faţă de Comisie – a susţinut că ar trebui aprobată invitarea prefectului, a lui Laurenţiu Cazan şi a ministrului de Interne înainte ca aceştia să fi fost invitaţi - şi că acest lucru nu s-a făcut.

Mai mult, după ce a reuşit să scoată audierile de pe ordinea de zi, PSD s-a opus şi unor audieri viitoare. Concret, preşedintele Comisiei, liberalul Marcel Vela, a propus ca pe ordinea de zi să fie inclusă votarea invitării celor trei la următoarea şedinţă. Doar 4 voturi au fost "pentru", ceea ce l-a făcut pe Vela să constate că, de fapt, problema nu era că cei trei actori importanţi în scandalul "Jandarmeriada" nu ar fi fost invitaţi procedural, ci că efectiv nu se doreşte audierea lor.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor