PSD ar putea pierde majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (Epoch Times România)

PSD ar putea pierde majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a atacat în instanţă hotărârile prin care trei consilieri PP-DD care s-au declarat independenţi în septembrie şi votau cu PNL-PDL au fost revocaţi din CGMB pentru a fi înlocuiţi cu alţi reprezentanţi ai partidului, care s-au aliat cu PSD, informează Hotnews.

Dacă cei trei consilieri independenţi se vor reîntoarce în CGMB, dreapta ar putea recâştiga majoritatea pierdută în septembrie, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei traseismului local.

Potrivit unei adrese trimise de Prefectura Bucureşti către CGMB, prefectul a atacat în instanţă Hotărârile nr. 188,192,193,194,195, 196,197/2014 şi a cerut constatarea nelegalităţii lor.

"Prefectul a atacat hotărârile prin care cei trei consilieri de la PPDD care s-au declarat independenţi au fost excluşi din Consiliul General, iar în locul lor au fost numiţi alţi consilieri de la PPDD. Asta demonstrează că PNL a avut dreptate şi cei trei consilieri PPDD care au devenit independenţi au fost excluşi ilegal. Nu înţelegem de ce Prefectul a atacat atât de târziu aceste hotărâri", a declarat pentru hotnews.ro Cornel Pieptea, liderul consilierilor PNL din CGMB.

Deja doi din cei trei consilieri excluşi, Julia Zorkoczy şi Horaţiu Panaitescu i-au anunţat pe primarul Sorin Oprescu şi CGMB că, împreună cu Cristinel Deaconescu se constituie ca grup independent în CGMB, informează ceteanul.net. Una dintre primele acţiuni ale grupului va fi să amintească CGMB despre obligaţia de a-l demite pe viceprimarul Gabriel Pârvu, declarat incompatibil printr-o sentinţă judecătorească rămasă irevocabilă.

În prezent, noul PNL (PNL plus PDL) are 18 consilieri cărora se adaugă cei 3 consilieri independenţi, 5 consilieri PMP, 1 PLR şi 4 consilieri nevalidati de la PNL (2 PDl - 2 PNL), ceea ce este suficient pentru a forma majoritate simpla, fiind nevoie de 27 din cele 55 mandate din CGMB. Opoziţia va fi ajutată şi de scindarea PSD-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne