Protestele poştaşilor se extind la nivel naţional

.
. (BOGDAN FLORESCU/Epoch Times Romania)
Epoch Times România
14.05.2013

Începute luni la Oficiul 39 din Capitală, protestele poştaşilor nemulţumiţi de reducerile salariale, se extind.

Peste 1.500 de poştaşi din 21 de oficii din Bucureşti au întrerupt lucrul luni, a declarat pentru MEDIAFAX liderul sindical Matei Brătianu.

Astăzi, 14 oficii poştale din Bucureşti sunt închise iar protestele tind să devină grevă la nivel naţional. Angajaţii Poştei Române din Cluj, Câmpia Turzii şi Dej nu mai ies nici ei pe teren.

"Peste o sută de angajaţi din cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca - oficiile nr. 1, 13, 11 şi 6, dar şi de la două oficii din Câmpia Turzii şi Dej - au declanşat o grevă spontană, în semn de solidaritate cu colegii din Bucureşti, dar şi în semn de protest faţă de diminuarea normelor de lucru. Este vorba despre angajaţii din tura de dimineaţă care au încetat activitatea şi au ieşit în faţa sediilor oficiilor, dar şi de factori poştali", a declarat pentru Mediafax Carol Şinka, liderul de sindicat din cadrul Poştei Cluj, .

Conducerea Poştei Române a refuzat până acum să discute cu protestatarii nemulţumiţi de reducerea orelor de lucru şi de reducerile salariale aferente de 25 până la 50%.

Poştaşii trăiesc sub spectrul unui viitor şomaj. Poşta Română este scoasă la privatizare, are peste 30.000 de angajaţi, peste 6.000 de oficii poştale şi pierderi înregistrate de 422 de milioane de lei în ultimii trei ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor