Proteste la graniţa cu Gaza. Soldaţii israelieni ucid un palestinian şi rănesc alţi peste 200

Soldaţi israelieni
Soldaţi israelieni (Getty Images)

Soldaţii israelieni au împuşcat mortal un palestinian şi au ucis cel puţin 220 de alte persoane în timpul protestelor de vineri de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, a afirmat un oficial al unui spital din Gaza, conform Reuters.

Oficialul a precizat că un tânăr de 25 de ani a fost ucis şi 220 de persoane au fost rănite, dintre care 90 au suferit răni provocate de muniţie reală.

Cel puţin 156 de palestinieni au fost ucişi în timpul protestelor desfăşurate la frontieră în fiecare săptămână, începând cu luna martie. De asemenea, un soldat israelian a fost împuşcat mortal de un lunetist din Gaza.

Manifestanţii palestinienii cer respectarea „dreptului de a se întoarce” şi denunţă blocada israeliană asupra Fâşiei. Oficial organizate de societatea civilă, protestele sunt sprijinite de grupul islamist Hamas şi urmăresc să amintească de sutele de mii de refugiaţi palestinieni care au fost expulzaţi ori au fugit din locuinţele lor din Cisiordania şi Gaza, în timpul războaielor din 1948 şi 1967.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe