Protest la Chişinău: În loc să confişte averea corupţilor, regimul o legalizează

Joi, la Chişinău, începând cu ora 12, monumentul lui Ştefan cel Mare va fi locul de întâlnire pentru cei care vor dori să protesteze împotriva legalizării amnistiei fiscale de către deputaţii din Parlament. Solicitarea principală: demisia lui Candu.
Protest la Chişinău
Protest la Chişinău (Epoch Times România)

Pentru a împiedica amnistierea şi legalizarea marilor hoţii şi jafuri produse în ultimii ani, culminând cu furtul unui miliard de dolari din rezervele valutare ale ţării prin intermediul unui proiect de lege privind liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală, care reprezintă în esenţa sa o iniţiativă extrem de periculoasă a regimului Plahotniuc, Platforma Demnitate şi Adevăr va organiza joi, 23 februarie între orele 12-14, un marş de protest.

„Ne vom aduna la monumentul lui Ştefan cel Mare pentru a merge într-un marş spre Parlamentul R.Moldova şi CNA! Să cerem demisia lui Candu”, se arată într-o postare pe Facebook la evenimentul organizat de Platforma DA.

Totodată, organizatorii evenimentului, menţionează că în avizul său cu privire la legea liberalizării capitalului, chiar şi Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) ar fi semnalat o serie de deficienţe şi riscuri, susţinând că prevederile proiectului contravin Constituţiei, iar la promovarea lui s-au neglijat o serie de factori de principiu cum ar fi transparenţa şi argumentarea economică.

„CNA constată că proiectul nu conţine garanţii de liberalizare a capitalului din surse licite. Mai mult, experţii au ajuns la concluzia că “conceptul liberalizării capitalului devine echivalent cu cel al legalizării capitalului din afara circuitului legal, apropiindu-se de un concept al spălării banilor de provenienţă infracţională.”

Menţionăm că printre autorii acestui proiect se află preşedintele Parlamentului, Andrian Candu şi câţiva deputaţi din majoritatea parlamentară controlată de comanditarul şi beneficiarul final al prezentului proiect de lege”, au punctat organizatorii evenimentului.

Astfel, reprezentanţii şi susţinătorii Platformei DA cer demisia preşedintelui Legislativului, Andrian Candu, ca promotor direct al unui proiect de lege vădit ilegal, cu depunerea mandatului de deputat împreună cu coautorii acestei iniţiative legislative, iar Procuratura Generală să iniţieze urmărirea penală a iniţiatorilor actului legislativ criminal, generator de corupţie, protecţionism şi favorizare a infractorilor.