Proiect de lege PNL: Bilete gratuite de avion şi tren pentru românii din diaspora, de Centenarul Marii Uniri

Este de datoria statului să reunească familiile românilor cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, susţin liberalii, care propun ca statul să-şi facă această "datorie" asigurând transport gratuit în ţară românilor din diaspora.
Raluca Turcan(Presedinde PNL),
Raluca Turcan(Presedinde PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liberalii anunţă un proiect legislativ în baza cărora românii din diaspora ar urma să primească bilete gratuite de avion şi de tren, între 26 noiembrie - 9 decembrie 2018, pentru "a reuni familiile românilor" cu prilejul Centenarului Marii Uniri, relatează Mediafax.

Potrivit PNL, "este datoria statului" să facă acest lucru.

"Prin această iniţiativă ne dorim să reunim familiile românilor cu ocazia a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. (…) Marea Unire ne trezeşte sentimentul de mândrie, bucurie dar şi de patriotism (…). Este datoria statului român să asigure posibilitatea celor care îşi doresc, dar care nu au sursele financiare să vină în ţară. Este modul prin care Patria mamă arată că în momentele cu o încărcătură istorică deosebită nu şi-a uitat fiii. Ar fi un semnal că, indiferent de dificultăţile financiare, bucuria de a-i avea aproape pe cei care trăiesc şi simt româneşte este mai puternică, iar statul român va întinde o mână frăţească acestora", se arată aşadar în expunerea de motive a proiectului de lege, semnată de deputatul PNL Florin Roman.

Concret, proiectul prevede că ''cetăţenii români aflaţi pe teritoriul României beneficiază de o călătorie gratuită, dus-întors, pe calea ferată la clasa a II-a, în perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2018, (…) cei din afara ţării beneficiază de o călătorie gratuită, prin compania TAROM, către România şi retur, dar şi pe calea ferată''.

Eliberarea biletelor de călătorie ar urma să se facă în limita locurilor existente, pe baza actului de identitate care atestă calitatea de cetăţean al României, iar biletele să fie decontate de CFR şi TAROM de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Proiectul de lege a fost depus la Senat şi este semnat de 26 de parlamentari PNL, printre care şi preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne