Profesorul Anului! Un indian a înfiinţat o şcoală în stradă, ca să-i educe pe copiii fără adăpost (video)

Copii săraci şi fără adăpost îşi pot imagina acum un viitor luminos, datorită unui educator altruist care a decis să înfiinţeze o şcoală pe stradă în Delhi, India, pentru a-i educa.
Acest om în vârstă a decis să construiască o şcoală pe stradă în Delhi, India
Acest om în vârstă a decis să construiască o şcoală pe stradă în Delhi, India

În multe ţări din Asia, oamenii consideră că educaţia este esenţială pentru a forma caracterul unui copil şi este cheia succesului, dar unii părinţi sunt pur şi simplu prea săraci pentru a-şi trimite copiii la şcoală, inclusiv în unele regiuni din India.

„Aceşti copii ar trebui să primească o educaţie adecvată“, afirmă Shyam Bihari Prasa, manager în telecomunicaţii, acum pensionar, referindu-se la copiii săraci care vin continuu la el să cerşească mâncare, la templul hindus Hanuman în Vasant Kunj, New Delhi, India.


Shyam Bihari Prasa
Shyam Bihari Prasa

Pentru a le oferi copiilor defavorizaţi posibilitatea să înveţe, unchiul Shyam, aşa cum îi spun ei cu afecţiune, a creat în faţa templului Hanuman o şcoală pe stradă, cu un singur covor, într-o dimineaţă rece de noiembrie a anului 2013.

La început, unchiul Shyam a trebuit să atragă copiii cu ciocolată şi bunătăţi pentru a participa la cursurile lui. Cu toate acestea, atenţia dezinteresată care s-a revărsat asupra elevilor i-a motivat în cele din urmă să vină din proprie iniţiativă.

Traficul zgomotos nu este un obstacol pentru setea de a învăţa a acestor tineri. În fiecare zi, în jur de 35-40 de copii ai străzii îl aşteaptă cu nerăbdare în afara Templului Hanuman pe unchiul Shyam. În zilele ploioase, unchiul Shyam îşi mută clasa în interiorul templului.

El predă hindi, engleză, ştiinţe, matematică şi ştiinţe sociale, timp de şapte zile pe săptămână.

La început, aceşti copii nu ştiau să vorbească în mod corect, dar după trei ani de cursuri continue, ei se comportă bine, sunt disciplinaţi şi au devenit persoane mai bune.

Această şcoală de stradă se dezvoltă în fiecare zi cu ajutorul rezidenţilor locali, dar şi al elevilor. Persoane inimoase donează rechizite şcolare şi produse alimentare, precum şi covoare, mese, scaune, articole de papetărie, şi şi-au asumat chiar rolul de „profesor“.

„Cineva a donat o rogojină, cineva o tablă şi un scaun. Totul este donat de către oameni ca tine şi nu de guvern sau de ONG-uri”, a declarat unchiul Shyam. „Eu îmi fac treaba, iar restul, cum ar fi cărţile, sunt donate de trecători. Totul este donat de ei. Nu trebuie să fac nimic, doar să muncesc mult".

Unii spun că e un erou şi mulţi sunt de acord. Aceşti copii au acum un viitor mai bun în faţă, ca urmare a eforturilor neprecupţite ale unchiului Shyam.

„Unchiul nostru (profesorul) este foarte bun. El predă engleza foarte bine, explică hindi foarte bine şi ne simţim minunat atunci când ne învaţă”, a spus Pooja Kumari Naik, în vârstă de 10 de ani. „El ne dă informaţii şi înţelepciune - de aceea venim aici să studiem“.

Şcoala este gratuită

Actul său altruist nu numai că a schimbat viaţa acestor copii săraci, dar, de asemenea, propriul lor viitor. „Atât timp cât voi fi sănătos, voi continua să fac acest lucru“, a spus unchiul Shyam.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură