Elevii români, cei mai buni matematicieni! Ţara noastră - locul I la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

România, locul I pe naţiuni la Balcaniada de Matematică pentru Juniori
România, locul I pe naţiuni la Balcaniada de Matematică pentru Juniori (Societatea de Stiinte Matematice din Romania)

Trei medalii de aur şi trei medalii de argint reprezintă palmaresul lotului olimpic de juniori al României, la cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurate în perioada 24 - 28 iunie, la Varna (Bulgaria).

Datorită acestor rezultate, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Darius Cardaş, elev la Colegiul Naţional ''A. T. Laurian" din Botoşani, Tran Bach Nguyen şi Sebastian Mihai Simon, ambii elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Cei trei elevi medaliaţi cu argint sunt Paul Becsi, elev la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai'' din Baia Mare, Andrei Tiberiu Pantea şi Mărginean Andrei Theodore, ambii elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Aurul a mai fost adjudecat şi de 3 elevi din Serbia, un elev bulgar şi unul francez. Trei medalii de argint şi trei de bronz au revenit celor şase elevi basarabeni prezenţi la Olimpiadă.

Echipa României a fost coordonată de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnică din Timişoara (leader), prof. Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic ''Grigore Moisil'' din Tulcea (deputy leader) şi prof. Marius Mîinea de la Colegiul Naţional ''Vladimir Streinu'' din Găieşti (observator în juriul olimpiadei).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest an au participat concurenţi din 19 ţări (10 ţări membre şi 9 cu statut de invitat).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne