Procuratura Anticorupţie solicită Parlamentului de la Chişinău mărirea numărului de personal

Suprasolicitarea procurorilor nu permite examinarea completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzelor, precum şi asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, susţine Viorel Morari.
Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie
Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie (CIJM)

Procurorul-şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, solicită Parlamentului de la Chişinău mărirea numărului de procurori de la 720 la 750 şi personal auxiliar de la 700 la 750 de unităţi întrucât volumul de muncă al acestora ar fi crescut mult peste estimările făcute în perioada când Legislativul a aprobat numărul de personal al instituţiei.

Acesta susţine că suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru examinarea completă şi obiectivă, a circumstanţelor cauzelor, precum şi asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, impunându-se măsuri administrative.

Mai mult, ar exista pericolul admiterii erorilor în efectuarea investigaţiei, cât şi a imposibilităţii efectuării acţiunilor de urmărire penală concomitent pe toate cauzele penale din gestiune.

„Aceste neajunsuri fac vulnerabili procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie în cazul unui eventual control frontal al activităţii şi pot influenţa inamovibilitatea şi independenţa acestora”, se mai arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie în care se mai exprimă speranţa că Parlamentul va vota modificările solicitate în timp util, astfel încât acestea să se regăsească şi în proiectul Legii Bugetului pentru anul 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe