Prisăcariu: Aurescu a secretizat informaţiile privind suplimentarea secţiilor de vot în străinătate

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a secretizat informaţiile privitoare la suplimentarea secţiilor de vot în străinătate, invocând un dosar al DNA - Dosarul Diaspora - care nu poate fi influenţat în nici un fel de publicarea în presă a unor informaţii menite, oricum, să fie publice, scrie jurnalistul Cătălin Prisăcariu pe blogul personal.

Vă prezentăm în continuare postarea jurnalistului recent dat afară de la postul B1 TV, motivul oficial invocat fiind "situaţia financiară precară a postului", deşi nimeni nu a încercat să negocieze cu el alte condiţii salariale:

"Aproape cinci luni au trecut de la 16 noiembrie 2014, dată la care Ponta a pierdut alegerile şi pentru că i-a umilit pe românii din străinătate cărora le-a interzis, în cea mai mare parte, dreptul la vot. De atunci şi pînă azi, în ciuda tuturor promisiunilor politicienilor, ale lui Klaus Iohannis şi chiar ale DNA, nu ştim cu certitudine cine a decis ca numărul secţiilor de vot din străinătate să nu crească.

Sigur, decizia a fost a organizatorului alegerilor, adică a Guvernului României, condus de Victor Ponta. Deci, da, primul responsabil este chiar conducătorul Guvernului, adică Victor Ponta. Dar nu ştim cit de vinovat e Ponta: a ştiut că e nevoie de mai multe secţii de vot în străinătate? dacă a ştiut, de ce a decis să nu înfiinţeze mai multe secţii? dacă a ştiut, de unde a ştiut, de la diplomaţii români? cu cit timp înainte de alegeri l-au informat consulii şi ambasadorii României (şi care dintre aceştia) pe Ponta că numărul de votanţi va fi mare? cum arată corespondenţa dintre diplomaţi, Ministerul Afacerilor Externe şi Ponta?

Răspunsurile la toate aceste întrebări ne pot arăta cu exactitate cât a fost rea-credinţă în modalitatea de organizare a secţiilor de vot în străinătate şi cât a fost prostie, neglijenţă. Răspunsurile la întrebările de mai sus arată diferenţa dintre abuz şi incompetenţă. Nu, nici incompetenţa nu e scuzabilă, dar abuzul e grav, este un atac direct la democraţie.

Şi, pentru că, aşa cum spuneam, după aproape cinci luni de la turul al doilea, nu ştim încă dacă Ponta a făcut abuz de putere sau e doar excesiv de incompetent, am cerut răspunsuri de la Ministerul Afacerilor Externe. Surpriză, MAE a răspuns stupefiant: "Având în vedere că în acest moment există o anchetă a DNA în desfăşurare privind votul din diaspora, Ministerul Afacerilor Externe nu poate oferi aceste detalii."

Practic, MAE a secretizat informaţiile publice referitoare la organizarea alegerilor în străinătate! Şi asta, invocînd un dosar al DNA, dosar care nu poate fi influenţat în nici un fel de publicarea în presă a unor informaţii menite, oricum, să fie publice. Pînă la urmă, nu vrem decît să ştim dacă, care diplomaţi şi cînd au cerut suplimentarea numărului de secţii de vot în străinătate şi, dacă da, ce a răspuns Ponta. Iar MAE, condus de tehnocratul Bogdan Aurescu, consideră aceste informaţii secrete.

Evident, secretizarea dispusă de ministrul Aurescu îl protejează pe premierul Victor Ponta. Am anunţat oficial MAE că, dacă nu îmi vor oferi în termenul legal informaţiile cerute, mă voi adresa instanţelor de judecată pentru a le obţine."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne