Prinţul Andrew ar putea avea imunitate în faţa acuzaţiilor sexuale

Prinţul Andrew al Marii Britanii (st) se plimbă alături de Jeffrey Epstein în New   York, arhivă.
Prinţul Andrew al Marii Britanii (st) se plimbă alături de Jeffrey Epstein în New York, arhivă. (Captură Foto)

Prinţul Andrew al Marii Britanii ar putea avea imunitate în faţa unor acuzaţii privind presupusa sa implicare într-o reţea internaţională de trafic de persoane pentru exploatare sexuală condusă de fostul său apropiat Jeffrey Epstein. Imunitatea ar fi fost obţinută ca urmare a unei înţelegeri pe care Epstein a încheiat-o cu guvernul american.

Conform publicaţiei britanice Sunday Times, Epstein a securizat o “înţelegere” pentru evitarea oricărui proces cu procurorii americani în 2007. Înţelegerea îi protejează atât pe Epstein cât şi pe oricare potenţiali co-conspiratori în faţa mai multor acuzaţii criminale legate de cazul reţelei de trafic de persoane, care servea clienţi bogaţi.

Documentele unui tribunal din Florida, obţinute de Sunday Times, aparent susţin că Epstein şi-a folosit “importantele sale legături sociale şi politice” pentru a obţine această înţelegere. Documentele mai pretind că Andrew şi fostul preşedinte Bill Clinton au depus “eforturi” pentru a-l scoate din încurcătură pe Epstein.

O femeie, cunoscută doar sub un nume de împrumut, a susţinut într-un proces civil că a fost "procurată" de Epstein ca “sclavă sexuală” şi forţată să aibă relaţii intime cu prinţul Andrew, deşi avea doar 17 ani. Ziarul britanic Mail On Sunday a pretins că a dezvăluit numele real al femeii dar afirmaţia nu a fost verificată independent.

Procesul este intentat de mai multe femei care pretind că au fost victime ale crimelor sexuale comise de Epstein.

Epstein, la un moment dat bancher la Bear Stearns, şi Prinţul Andrew au fost prieteni până în 2009, când bancherul a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru solicitare de sex de la o fată în vârstă de doar 14 ani la vila sa din Florida în 2008.

Fostul profesor de drept de la Harvard Alan Dershowitz este şi el implicat în scandal. Dershowitz a contra-atacat anunţând sâmbătă că plănuieşte să ia măsuri legale împotriva femeii care susţine că a fost forţată să facă sex cu Andrew şi cu Dershowitz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe