Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 l-au trimis, marţi, în judecată, pe primarul Chiliman, sub acuzaţia de de abuz în serviciu.
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. (chiliman.ro)

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost trimis, marţi, în judecată, într-un nou dosar, relatează Agerpres.

Edilul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în legătură cu eliberarea unei autorizaţii pentru o terasă. În acelaşi dosar, au fost deferiţi instanţei Petrică Marius Ionescu, director executiv al Direcţiei Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Sector 1, şi Georgiana Constantina Derdene, şef serviciu în cadrul Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Sector 1 Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, la data de 16 octombrie 2014, Andrei Chiliman, Petrică Marius Ionescu şi Georgiana Constantina Derdene, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au emis o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă amplasată pe teren proprietate privată, prin care s-a autorizat ca o societate comercială să desfăşoare activitate de alimentaţie publică în unitatea tip terasă, cu încălcarea Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 181/28.11.2013.

Procurorii susţin că autorizaţia a fost eliberată de Chiliman fără acordul unora dintre vecinii perimetrali direct afectaţi, deşi cunoştea opoziţia fermă şi explicită a acestora.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Reamintim ca edilul mai este urmărit penal şi într-un alt dosar vizând constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, încă din anul 2004, după alegerile locale, la iniţiativa lui Vlad Octavian Moisescu, a fost constituit un grup infracţional organizat, compus din acesta, Costescu Ioana (consilier personal al primarului Chiliman Andrei şi interfaţa lui Moisescu Vlad Octavian la nivelul Primăriei Sectorului I Bucureşti), Chiliman Andrei Ioan şi Brad Ion, grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupţie şi asimilate acestora, care să genereze obţinerea unor comisioane cuprinse între 10% şi 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenţii economici favorizaţi în câştigarea procedurilor de achiziţie publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria.

Chiliman a fost pus sub control judiciar în respectivul dosar. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne