Prim-ministrul: Procurorii recunosc că dosarul lui Usatîi a fost fabricat, ori decizia de eliberare are caracter îndoielnic

Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

„Prim-ministrul nu poate da indicaţii procurorilor şi nu poate interveni în justiţie şi nu o voi face niciodată”, scrie Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de Facebook, în contextul reţinerii şi eliberării de duminică a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a revenit în ţară imediat după plecarea lui Plahotniuc de la guvernare.

„Decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică şi atunci ar trebui să ştim la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicaţii trebuie să-şi dea demisia şi să răspundă în faţa legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în faţa legii”, se mai arată în postarea prim-ministrei Sandu.

Totodată, aceasta a ţinut să facă clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziţie, „în cel mai scurt timp, vom curăţa justiţia de oamenii corupţi, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva şi nu în interesul cetăţeanului şi conform prevederilor legale”.