Preţul patriotismului. Pe ce a dat Primăria celui mai sărac sector al Capitalei 700.000 de euro?

Primăria Sectorului 5 inaugurează un nou tip de patriotism: patriotismul de sector. Şi nu oricum, ci pe bani mulţi, arată jurnaliştii de la Recorder.
Daniel Florea
Daniel Florea (facebook.com)

Deşi este cel mai sărac sector al Bucureştiului, Sectorul 5 (în fapt Primăria lui) şi-a permis să aloce 3.258.216 lei (adică 700.000 de euro) pentru un "bâlci politic cu muzică de fanfară şi fasole cu ciolan", scrie Recorder.ro.

Concret, jurnaliştii de la Recorder acuză că, în prag de sărbătoare a Centenarului României şi înainte de zilele Bucureştiului, Primăria Sector 5 a găsit cu cale să dea o mulţime de bani pentru a "celebra" prima atestare documentară a Sectorului.

Din întreaga poveste, cei prezenţi la "50 de ani de Sector 5" au reţinut ultima parte, cea cu fasolea şi ciolanul. Cele rele au fost date uitării, pentru că, aşa cum spunea un cetăţean al sectorului "dacă nici acum, de acest semicentenar, nu suntem uniţi între noi, atunci când?"

Festivitatea a fost, potrivit jurnaliştilor, un fel de "combinaţie de bâlci electoral şi paradă comunistă, cu copii încolonaţi pentru a trece prin faţa primarului Daniel Florea şi a soţiei sale."

"Astfel a fost spoit cu festivism un sector care se confruntă cu grave probleme sociale şi administrative, începând cu sărăcia din Ferentari, continuând cu şcolile din Rahova care stau să cadă pe elevi şi ajungând la blocurile neautorizate care iau foc pe Şoseaua Giurgiului", scrie sursa citată.

Jurnaliştii postează şi un material video în stilul care i-a consacrat, material ce poate fi urmărit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne