Preşedintele României a decorat românofilii Moldovei

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Timeline Photos)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a decorat cinci deputaţi ai parlamentului Republicii Moldova cu înalte distincţii de stat "pentru remarcabila contribuţie personală la recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova".

Liberala-reformatoare Ana Guţu şi Valeriu Munteanu au fost decoraţi cu ordinul "Steaua României"- în grad de Mare Cruce, liberalii Corina Fusu, Boris Vieru şi Gheorghe Brega - în grad de Mare Ofiţer.

Curtea Constituţională a decis, la solicitarea liberalilor, că Declaraţia de independenţă, în care limba română este recunoscută limbă de stat, prevalează asupra Constituţiei Republicii Moldova, în care limba de stat este recunoscută a fi limba moldovenească în baza grafiei latine.

În legătură cu aceasta, potrivit liberalilor, parlamentul trebuie să înlăture neconcordanţa şi să modifice articolul corespunzător din Constituţiei, menţionează Infotag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe