Preşedintele Poloniei avertizează despre iminenţa unui val de refugiaţi din Bielorusia

Preşedintele polonez Andrzej Duda.
Preşedintele polonez Andrzej Duda. (Janek Skarzynski/AFP/Getty Images)

Instabilitatea prelungită din Bielorusia ar putea genera un val de refugiaţi care să dorească să se refugieze în Polonia în viitorul apropiat, a declarat vineri preşedintele polonez Andrzej Duda, potrivit DPA.

Afirmaţiile lui Duda vin la câteva zile după ce premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat că Polonia este pregătită să primească cetăţeni bieloruşi care au fost supuşi unor abuzuri şi torturi din partea poliţiei şi forţelor loiale dictatorului Alexander Lukaşenko şi să le ofere îngrijire medicală.

Bielorusia este în plină criză politică generată de alegerile din 9 august, oficial câştigate de Alexander Lukaşenko, dar, pe care opoziţia le contestă, considerându-le fraudate pe scară largă.

Pentru a înăbuşi protestele masive care au urmat declaraţiei victoriei lui Lukaşenko, forţele de ordine bieloruse au intervenit extrem de dur în mod repetat, însă protestele, în general paşnice, continuă în diverse forme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe