Preşedintele ÎCCJ va arăta în comisia parlamentară de ce impune majorarea bugetului instanţei supreme

Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)
P. P.
11.12.2014

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a declarat, joi, că va arăta ”de ce se impune majorarea bugetului instanţei supreme” în cadrul Comisiei de buget-finanţe, unde se va dezbate bugetul alocat Ministerului Public pe 2015, relatează Hotnews.

Joi dimineaţă, DNA a reclamat faptul că bugetul alocat de Guvern Ministerului Public pentru anul 2015 este cu 31,94% mai mic decât cel alocat pentru 2014.

În acest context, şeful Curţii Supreme a solicitat ”un buget echilibrat”, în raport cu toate atribuţiile personalului care activează la nivelul instanţei supreme.

”Nu cerem un buget mai mare, ci cerem un buget echilibrat în raport cu toate atribuţiile care revin la Înalta Curte nu numai judecătorilor şi magistraţilor asistenţi ci întregului personal care activează la nivelul instanţei supreme, iar acest lucru este valabil nu numai pentru instanţa supremă ci pentru toate instanţele din ţară şi, desigur, şi pentru toate parchetele din ţară”, a declarat Livia Stanciu.

Întrebată dacă diminuarea bugetului Ministerului Public cu aproximativ 32%, pentru anul 2015, va aduce dificultăţi activităţii instanţei supreme, preşedintele ÎCCJ a răspuns că va arăta de ce se impune o majorare a bugetului instanţei supreme în cadrul Comisiei de buget-finanţe din parlament.

„Credeţi că un buget mai mic uşurează activitatea instanţei? Nici discuţie de aşa ceva. Aici vor interveni nişte detalii pe care, în mod cert, le voi face la momentul în care voi fi invitată în Comisia de Buget-Finanţe din Parlamentul României şi unde o să detaliez şi o să arătăm de ce se impune majorarea bugetului instanţei supreme”, a menţionat Stanciu.

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a precizat că se va întâlni vineri cu conducerea Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public pentru a clarifica toate aspectele legate de asigurarea resurselor necesare unei bune funcţionări a DNA şi DIICOT.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor