Preşedintele francez Hollande nu va mai urmări un nou mandat

Preşedintele francez Francois Hollande a anunţat că nu va mai urmări să obţină nominalizarea din partea Partidului Socialist pentru a candida la un nou mandat prezidenţial în aprilie 2017.
Preşedintele francez Francois Hollande.
Preşedintele francez Francois Hollande. (Captură Foto)

În condiţiile în care sondajele de opinie arată că Hollande este extrem de nepopular, el a declarat pe 1 decembrie că doreşte să ofere Partidului Socialist o şansă pentru a câştiga împotriva „conservatorismului şi extremismului”.

Premierul francez Manuel Valls este aşteptat în mare parte să fie principalul candidat în tabăra socialistă în cadrul primarelor din ianuarie 2017.

Partidul conservator francez Leş Republicains (Republicanii) l-au ales pe fostul premier Francois Fillon în calitate de candidat prezidenţial al taberei lor.

Analiştii politici prezic deja faptul că prima rundă a alegerilor prezidenţiale din aprilie 2017 va duce la o a doua rundă în luna mai între Fillon şi lidera extremei dreapta din Franţa, Marine Le Pen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe