Preşedintele Comisiei de anchetă privind „puciul anticonstituţional” întreprins de PDM, demisionează

Democraţii care în iunie au întreprins acţiuni de destabilizare a ordinii constituţionale se află acum la guvernare şi cu siguranţă vor întreprinde toate măsurile pentru a tergiversa aflarea adevărului, afirmă Mihai Popşoi.
Deputatul blocului ACUM-PAS, Mihai Popşoi
Deputatul blocului ACUM-PAS, Mihai Popşoi (parlament.md)

Vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi a depus luni, 9 decembrie, cerere de demisie din funcţia de preşedinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curţii Constituţionale şi al Procuraturii Generale.

Deputatul blocului ACUM-PAS, informează pe pagina sa de Facebook că demisionează întrucât recent s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar actorii principali (ex-judecătorii Curţii Constituţionale) ai tentativei de „Puci Anticonstituţional au prins curaj şi au refuzat să se prezinte la audieri, lucru care împiedică aflarea adevărului cu privire la evenimentele din iunie curent”.

„Constat cu regret că exponenţii celor care au întreprins acţiuni de destabilizare a ordinii constituţionale şi au încălcat principiile unui stat de drept se află acum la guvernare şi cu siguranţă vor întreprinde toate măsurile pentru a tergiversa aflarea adevărului”, a adăugat acesta.

Parlamentarul „speră să nu asiste la un teatru al absurdului” în care viitorul preşedinte al Comisiei de anchetă să fie din fracţiunea parlamentară a PDM încurajându-i pe membrii comisiei deputaţii Vasile Bolea şi Grigore Novac să ducă la bun sfârşit ancheta.

În concluzie, Mihai Popşoi precizează că imediat după prezentarea raportului de către viitorul preşedinte al comisiei, va prezenta un raport de alternativă al Comisiei de anchetă cu toate informaţiile de care dispune pentru ca cetăţenii R. Moldova „să cunoască adevărul despre acea săptămâna de foc prin care am trecut cu toţii între 7-14 iunie, 2019”.