Premierul turc face noi apeluri pentru extrădarea lui Gulen

Premierul turc Binali Yildirim a reiterat cererea Turciei de a coopera cu americanii pentru obţinerea extrădării clericului musulman Fethullah Gulen, care locuieşte în exil în SUA.
Premierul turc Binali Yildirim.
Premierul turc Binali Yildirim. (Captură Foto)

Oficialul turc a făcut aceste remarci în timpul unei întâlniri ce a avut loc vineri cu noul director CIA, Mike Pompeo, a anunţat biroul premierului turc.

Ankara îl acuză pe Gulen de orchestrarea unei lovituri de stat eşuate în Turcia în iulie 2016, acuzaţie pe care clericul o respinge.

Premierul Yildirim a subliniat importanţa pe care Turcia o acordă cooperării cu noua administraţie a preşedintelui american Donald Trump.

De altfel, într-un apel telefonic ce a avut loc marţi între preşedintele Trump şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, cei doi lideri au subliniat, la rândul lor, importanţa relaţiei dintre cele două ţările şi au discutat despre lupta împotriva terorismului de diverse forme.

În ciuda faptului că relaţiile dintre Turcia şi SUA s-au tensionat semnificativ în timpul Administraţiei preşedintelui Barack Obama, Trump a reiterat în timpul discuţiei telefonice de marţi sprijinul său pentru Turcia “în calitate de partener strategic şi aliat NATO”.

De asemenea, Trump a discutat despre “angajamentul” celor două ţări de a “combate terorismul în toate formele sale” şi a apreciat aportul Turciei la lupta împotriva grupului jihadist Statul Islamic (cunoscut şi sub numele de ISIS), a susţinut Casa Albă într-o declaraţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe