Erdogan se angajează să lupte împotriva ISIS în timpul unei convorbiri cu Trump

Într-o discuţie telefonică, liderii american şi turc au discutat despre importanţa relaţiei dintre ţările lor şi despre lupta împotriva terorismului de diverse forme. Relaţiile dintre Turcia şi SUA s-au tensionat semnificativ în timpul Administraţiei preşedintelui Barack Obama.
Recep Erdogan
Recep Erdogan (Sean Gallup/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a reiterat sprijinul pentru Turcia “în calitate de partener strategic şi aliat NATO”, în timpul unei convorbiri telefonice ce a avut loc marţi cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, au anunţat birourile celor doi lideri.

În plus, Trump a discutat despre “angajamentul” celor două ţări de a “combate terorismul în toate formele sale” şi a apreciat aportul Turciei la lupta împotriva grupului jihadist Statul Islamic (cunoscut şi sub numele de ISIS), a susţinut Casa Albă într-o declaraţie.

Cei doi lideri au subliniat faptul că Turcia şi Statele Unite sunt prieteni şi aliaţi, conform unei declaraţii publicate de biroul lui Erdogan.

Turcia, ţară membră NATO ce se învecinează cu Siria, Irak şi Iran, este un jucător puternic în regiune, dar relaţiile lui Erdogan cu fostul preşedinte american Barack Obama, precum şi cu Europa de Vest, au fost tensionate în anumite perioade de timp.

Turcia a fost frustrată de ceea ce consideră a fi o ezitare a Washingtonului de a-l expulza pe clericul musulman turc Fethullah Gulen, pe care îl acuză de orchestrarea unei lovituri de stat eşuate în Turcia în iulie 2016.

Cei doi aliaţi NATO au, de asemenea, neînţelegeri în privinţa sprijinului oferit de SUA miliţiei siriene YPG, pe care Ankara o consideră a fi o organizaţie teroristă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe