Premierul sârb asigură că problema vlahilor nu va fi abordată "sub presiuni"

Primul ministru sârb, Ivica Dacic.
Primul ministru sârb, Ivica Dacic. (ATTILA KISBENEDEK / AFP / GettyImages)

Întrucât consideră că aceasta trebuie să fie o parte componentă a politicii naţionale, Serbia nu doreşte să abordeze problema vlahilor sub presiuni, urmând ca autorităţile de la Belgrad să caute soluţii de rezolvare a problemelor în toate domeniile, inclusiv în educaţie şi media, a declarat joi premierul sârb.

"În ceea ce priveşte problema vlahilor, vreau să spun că Serbia nu doreşte să se implice şi să abordeze această problemă sub presiuni, ci considerăm că ea ar trebui să fie parte componentă a politicii Şerbiei. Şi consider, într-adevăr, că este vorba de o problemă de stat, ar trebui să se ocupe statul de această problemă şi vom depune toate eforturile să găsim soluţii pentru problema vlahilor în toate domeniile, atunci când este vorba de educaţie, de mass-media", a spus premierul sârb, Ivica Dacic, la finalul întâlnirii avute joi cu premierul Victor Ponta, aflat la Belgrad.

De asemenea, el a precizat că a discutat cu Ponta şi despre posibilitatea suspendării regimului de vize, fiind asigurat că România va sprijini Serbia în acest demers.