"Premierul Dăncilă e o marionetă a puterii" - Presa internaţională analizează situaţia din România

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Presa internaţională a trecut de la relatări, la analize, despre situaţia din România. Cele mai tăioase articole vin din publicaţiile de limbă germană, după ce o echipă a televiziunii publice din Austria a fost agresată de jandarmi, în timp ce relata din mijlocul manifestanţilor adunaţi vineri în Piaţa Victoriei, scrie Digi24.

Sub titlul "Premierul Dăncilă este o marionetă a puterii", ziariştii cotidianului german Handelsblatt o descriu pe şefa Guvernului de la Bucureşti drept o unealtă în mâinile preşedintelui PSD. Pe un ton ironic, jurnaliştii scriu că premierul României, Viorica Dăncilă, s-a remarcat, la proteste, prin absenţă şi îşi informează cititorii că o vor vedea mai des în prima parte a anului viitor când România va prelua preşedinţia Consiliului UE. Dacă va mai fi în funcţie.

Die Welt scrie că ministrul de Interne a scuzat acţiunile turbate ale jandarmeriei şi a vorbit despre huligani periculoşi care au atacat statul. O imagine sumbră, constată publicaţia germană, venită dintr-o ţară care va fi lider peste celelalte state ale UE în primele şase luni ale anului viitor.

Situaţia de la Bucureşti este analizată în Bloomberg din perspectiva apartenenţei la UE. România a zguduit blocul comunitar călcând pe urmele Ungariei şi Poloniei în încercarea de a politiza sistemul judiciar şi de a proteja oficialii corupţi.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne