Povestea de succes a Republicii Moldova s-a evaporat (presa)

Epoch Times România
06.03.2013

'Povestea de succes' a Republicii Moldova s-a evaporat, scrie miercuri 'Adevărul', la o zi după demiterea guvernului.

După două luni de acuzaţii dure, învinuiri, scandaluri cu miniştri anchetaţi penal, interceptări telefonice scurse în presă şi războaie mediatice, foştii parteneri de coaliţie i-au dat vot de neîncredere şefului guvernului Vlad Filat şi, implicit, întregului cabinet de miniştri.

'Nişte ticăloşi', este titlul editorialului lui Vitalie Ciobanu din 'Adevărul'. Acesta considera ''ticăloasă'' alianţa PD-PCRM care a doborât guvernul AIE, iar Partidul Liberal este, în opinia sa, ''killerul moral'' al coaliţiei, pentru că ''tot ce a făcut Ghimpu de la tragedia din Pădurea Domnească şi până la demiterea guvernului a fost să-l atace virulent pe Vlad Filat''.

Toate cele trei partide din AIE au de pierdut în urma anticipatelor, subliniază istoricul Igor Caşu în 'Adevărul'. Şi mai important, are de pierdut Republica Moldova în ansamblu, care va reveni pe orbita intereselor ruseşti şi căreia Occidentul îi va întoarce spatele pe o perioadă nedefinită.

'Proşti, dar mulţi', titrează 'Timpul' de miercuri. Cea mai periculoasă greblă pe care ar putea călca Republica Moldova acum este să intre în alegeri anticipate, scrie ziarul, întrebându-se dacă vor reuşi parlamentarii să creeze un nou guvern.

Constantin Tănase de la acelaşi cotidian scrie că acest guvern, care a avut toate şansele să schimbe Moldova la faţă, a făcut totul ca Alianţa să deraieze şi să aibă imaginea unei structuri politice iresponsabile, corupte şi criminale. Potrivit lui Constantin Tănase, dezamorsarea crizei politice, provocată de Filat, tot de el depinde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor