Ponta vrea o aeronavă pentru demnitari

(photos.com)
Epoch Times România
29.08.2013

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri intenţia Guvernului de a achiziţiona o aeronavă cu 12 locuri care să fie folosită de preşedinte, prim-ministru, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului şi de miniştri.

”Nu cumpărăm pentru cei doi demnitari. La Ministerul Apărării Naţionale cu 200 de milioane de euro luăm F16, de 10 milioane de euro, 13 sunt puse în buget, încercam să avem o aeronava de 12 locuri care să reducă costurile preşedinţilor, miniştrilor, aşa cum au toate ţările din zonă”, a declarat Victor Ponta.

”Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu avem o aeronavă oficială. Folosim aeronava de la Tarom care este foarte mare şi costisitoare şi care din toamnă iese din funcţiune că trebuie făcute lucrările de recondiţionare. Până la sfârşitul anului o să încerc să vă spun cât au cheltuit preşedinţii, prim-ministrul… dacă vorbim şi de secretarii de stat, este o sumă importantă”, a adăugat premierul Ponta.

Administraţia Prezidenţială are un contract cu TAROM în care este reglementată doar posibilitatea închirierii unui avion pentru deplasarile preşedintelui, nu neapărat acelaşi de fiecare dată, precum şi achitarea costurilor operării zborului, declara purtatorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea.

Preşedintele a decis să nu mai meargă cu avionul TAROM pe care l-a folosit în ultimii doi ani şi jumătate după ce a avut un conflict cu fostul ministrul Relu Fenechiu, care i-a reproşat că aeronava aduce companiei pierderi anuale de aproximativ 7 milioane de euro. În acest context, preşedintele a decis să utilizeze avioanele de linie.

Administraţia Prezidenţială plăteşte 4.000-5.000 de euro pentru un drum în Europa, iar banii nu mai intră automat în contul companiei de stat, ci, în funcţie de cursă, pot ajunge şi la concurenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor