Ponta: Pesta porcină, reţeta clasică românească - incompetenţă şi corupţie. E un atentat la siguranţa naţională

Criza provocată de pesta porcină africană este o catastrofă economică şi socială produsă prin reţeta clasică românească, respectiv incompetenţă plus corupţie, a acuzat fostul prim-ministru Victor Ponta, care susţine că situaţia putea fi evitată de autorităţi.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pesta porcină africană (PPA) reprezintă un atentat la siguranţa naţională a României afectând milioane de oameni, în special din zonele rurale, în special oameni care au votat PSD ca să fie protejaţi şi ajutaţi la nevoie, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Victor Ponta.

"O catastrofă economică şi socială produsă prin reţeta clasică românească = incompetenţă + corupţie! Dacă nu luăm măsuri imediate o ameninţare la fel de mare priveşte domeniul ovinelor! Asta înseamnă că oamenii vor cumpăra din import şi porc de Crăciun şi miel de Paşte - crescătorii români vor da faliment - FARMAVET va prospera alături de protectorii săi politici! Am gestionat destule crize de acest gen în perioada în care am fost Prim Ministru / am văzut alte crize în perioadele în care eram doar membru al Guvernului sau când eram în Opoziţie / ceea ce se întâmplă în 2018 este o catastrofă comparabilă doar cu celebra 'gripă aviară' gestionată la fel de dezastruos de celebrul 'ministru Flutur'!", a declarat Ponta.

Liderul Pro România susţine că a întrebat în aceste zile toţi specialiştii pe care îi cunoaşte: "cum am ajuns în situaţia asta? ce trebuia făcut? cum ar fi trebuit să procedez dacă se întâmpla acest lucru în timpul mandatului meu de premier?"

În continuare, fostul şef al Executivului a prezentat concluziile specialiştilor şi a invitat opinia publică să tragă singură concluziile:

"PPA în România = incompetenţă + corupţie

INCOMPETENŢĂ

1. PPA este o boală virală care produce mortalitate de 100% la animalele afectate - nu există vaccinare şi nici tratamemt / însă nici nu există pericol pt om oameni boala nefiind transmisibilă la om / măcelărirea nediscriminatorie a tuturor animalelor dintr-o zonă geografică este nejustificată - o acţiune făcută în panică şi care nu ia în seamă consecinţele.

2. Primul focar de PPA în România a fost confirmat oficial în August 2017 la Satu Mare - deci în urmă cu an!!!! Şi totuşi autorităţile române nu au făcut nimic.

3. La scurt timp după confirmarea existenţei PPA în România, Comisia Europeană a dat publicităţii un raport cu recomandări şi atenţionări în care evidenţia faptul că statul român nu a luat toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea bolii: măsuri privind limitarea numărului de mistreţi, inspecţiile în exploataţii, recoltarea probelor şi analizele de laborator nu se realizează în timp util, sistemul deficitar de urmărire a circulaţiei porcilor pe teritoriul României, bio-securitatea în cadrul exploataţiilor non-profesionale, lipsa capacităţii de organizare a uciderii şi incinerării cadavrelor în caz de apariţie a bolii în marile ferme profesionale./ raportul Comisiei Europene evidenţia încălcarea mai multor directive de către România.

4. În august 2018 vorbim de peste 800 de focare de PPA în România, peste 118.000 de porci ucişi, urmând ca în această săptămână să înceapă uciderea a peste 140.000 de porci în una dintre cele mai mari ferme de creştere a porcului în care s-a confirmat prezenţa virusului PPA. Astfel, atenţionările Comisiei Europene s-au dovedit ca fiind corecte sunt urmate de pierderile economice care se vor atinge peste 1 miliard de euro, incluzând şi distrugerea industriei de creştere a porcului în România.

5. Mai grav, porcii vor dispărea complet din gospodăria populaţiei lovind în tradiţiile şi subzistenţa ţăranului român. Este cea mai mare lovitură pe care zootehnia românească o primeşte în ultimii 50 de ani (exact în anul în care principalul lider politic al ţării este şi proprietar al unei ferme de porci iar Ministrul Agriculturii este cel mai lăudat ministru din Guvern)!

CORUPŢIE

1. GUVERNUL & Compania FARMAVET au devenit aliaţi împotriva celor care trebuie să supravegheze sănătatea animală, siguranţa alimentelor şi sănătatea publică - medicii veterinari / au fost adoptate ordonanţe şi legi care să permită FARMAVET să importe şi să comercializeze medicamente sanitar veterinare fără nicio autorizare sau control!

2. Una din aceste companii, FARMAVET, a beneficiat de Ordonanţa nr. 70 care prevede posibilitatea oricărei persoane de a înfiinţa o farmacie veterinară, eliminând obligativitatea prezenţei medicului veterinar în acţionariatul societăţilor care înfiinţau farmacii veterinare aşa cum este în toată Europa - acest act normativ constituie un pericol real pentru sănătatea publică în contextul fenomenului de anti-biorezistenţă.

3. Principalul furnizor de soluţii dezinfectante pentru PPA, recomandat de ANSVSA, este FARMAVET - cel care a livrat în trecut dezinfectant pentru gripa aviară. Medicii veterinari de liberă practică prezenţi în toate satele şi comunele României au contracte cu statul pentru acţiunile de prevenire şi combatere a bolilor la animale în baza unor tarife care ar fi trebuit negociate periodic. În cadrul acestui program este inclusă şi inspecţia, de două ori pe an, în exploataţiile profesionale şi non-profesionale de animale. ANSVSA, pentru prima dată în istorie, nu a respectat recomandările Comisiei Europene de a face aceste inspecţii, tocmai în anul 2018, când România era sub ameninţarea PPA. Acest aspect a îngreunat radical recoltarea, transportul şi efectuarea probelor de diagnostic pentru PPA, aspect subliniat şi de către raportul Comisiei Europene privind PPA.

4. Deşi târgurile de animale ar fi trebuit să fie interzise conform recomandărilor Comisiei, ele au fost încurajate de către Ministrul Petre Daea într-o acţiune evident populistă. Falimentarea sistemului de asistenţă veterinară privată din zona rurală a României este un scop în sine al companiei FARMAVET care are în strategie deschiderea a peste 300 de cabinete şi farmacii în mediul rural.

5. Se vorbeşte despre despăgubirea porcilor ucişi. Va avea Guvernul bani să despăgubească sutele de mii de porci ucişi în condiţiile în care Comisia Europeană va refuza cofinanţarea acestor despăgubiri pentru că nu au fost respectate recomandările Comisiei Europene? Câte companii vor da faliment? Câţi oameni vor rămâne pe drumuri? Câţi ţărani vor rămâne şi fără porci şi fără bani?

6. Important însă este faptul că după adoptarea Ordonanţei 71/2017 cifra de afaceri şi profitul FARMAVET au crescut exponenţial / vreţi să ştiţi cine este această firmă FARMAVET pentru care se modifică toate legile?!? Ia citiţi."

Concluzia lui Ponta

"În concluzie: pesta porcină putea fi prevenită / însă incompetenţa oamenilor promovaţi din 2017 la conducerea instituţiilor responsabile a făcut acest lucru imposibil / prin corupţie modificările legislative adoptate recent duc la favorizarea unei anumite companii care va importa şi va comercializa din ce în ce mai multe medicamente sanitar veterinare pentru animalele din România care vor fi din ce în ce mai afectate de diverse boli şi epidemii!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne