Orban: Terente s-a mutat din bălţile Brăilei la Palatul Victoria şi jefuieşte toţi românii

Tâlharul Terente s-a mutat din bălţile Brăilei la Palatul Victoria şi în loc să-i jefuiască pe trecătorii din Brăila, îi jefuieşte pe toţi românii, a declarat ironic preşedintele PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Încă de la instalare, Guvernul Tudose nu face altceva decât să inventeze noi acte normative prin care să ia încă o piele de pe românii care muncesc, a acuzat vineri, după şedinţa Biroului Politic Naţional, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Iată că, în ciuda opoziţiei vehemente a mediului de afaceri, în ciuda opoziţiei noastre, a PNL, extrem de raţională şi cu argumente, Guvernul a emis două acte normative care vor genera efecte extrem de grave în economie. Primul - este vorba despre contul special pentru plata TVA, iar al doilea act normativ este cel legat de reintroducerea accizei la combustibil", a precizat Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL a anunţat că partidul său este "categoric" împotriva introducerii contului special pentru plata TVA şi a atras atenţia că singura ţară europeană în care este aplicată această măsura este Italia, iar aici sunt vizate numai companiile care au contracte cu statul.

"Iată că devenim prima ţară în care se face un experiment pe mediul de afaceri prin introducerea unui sistem de plată a TVA care creează grave prejudicii companiilor şi care va fi exact cum a fost impozitul pe bacşiş inventat de Guvernul Ponta. Va fi un sistem neaplicabil, care din păcate, dacă PSD persistă în această intenţie criminală, va genera efecte extrem de grave în economie, ducând la închiderea multor companii, ducând practic la îngreunarea activităţii foarte multor companii, ducând la creşterea costurilor de finanţare din cauza unei măsuri care nu va reuşi să crească încasările la TVA şi nu va face altceva decât să-i penalizeze pe bunii platnici şi nu-i va afecta în niciun fel pe rău-platnicii care au făcut evaziune pe TVA", a arătat Orban.

În acelaşi timp, şeful PNL a susţinut că, în ciuda afirmaţiilor lui Mihai Tudose, supraacciza la combustibil se resimte deja în preţul la pompă.

"Să dai declaraţii că creşterea accizei la combustibil nu va afecta preţul la pompă sau că nu va afecta economia arată un analfabetism economic de neacceptat pentru nişte oameni care vor să guverneze România. Efectele creşterii accizei vor fi foarte grave, nu vor afecta numai cetăţeanul căruia îi va creşte costul de transport cu maşina proprie, vor afecta economia în ansamblu prin creşterea costurilor de transport pentru toate produsele, se vor simţi în creşterea preţurilor la toate produsele. Acest lucru va duce la erodarea puterii de cumpărare a populaţiei, va duce la creşterea inflaţiei şi lucrul acesta este deja dovedit, pentru că Banca Naţională a revizuit inflaţia pentru anul în curs de la 1,4 la 1,9% iar, după opinia noastră, după toate mişcările făcute de Guvern, de fapt acest Guvern îşi doreşte creşterea inflaţiei, pentru că prin inflaţie rodează puterea de cumpărare a veniturilor cetăţenilor, în schimb, le cresc veniturile la buget", a afirmat Orban.

În acest context, preşedintele PNL a anunţat că după ce legea privind contul special pentru plata TVA va fi adoptată de Parlament, liberalii o vor ataca la Curtea Constituţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne