"Colecţionarul de tablouri" Darius Vâlcov se declară înşelat de procurorii DNA

Sfătuitorul lui Liviu Dragnea pe probleme de program de guvernare susţine că procurorii l-au înşelat când i-au cerut să se declare vinovat de trafic de influenţă, în schimbul unei pedepse cu suspendare.
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov
Ministrul pentru Buget Darius Vâlcov (facebook.com)

Fostul ministru de Finanţe în perioada Ponta şi sfătuitor pe programe de guvernare în perioada Dragnea, colecţionarul de tablouri Darius Vâlcov i-a acuzat, luni, pe procurorii DNA, într-o declaraţie la ÎCCJ, că l-ar fi pus să recunoască fapta de trafic de influenţă, în schimbul unei pedepse de trei ani cu suspendare, după care au extins urmărirea penală şi pentru spălare de bani, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Vâlcov, personaj căruia procurorii i-au descoperit, la percheziţii, peste 100 de tablouri semnate de pictori celebri, ascunse în locuinţele unor prieteni, în seifuri, pe sub paturi sau chiar în pereţi, susţine că procurorul de caz i-a propus două variante, prima - un acord de recunoaştere a faptelor, în schimbul pedepsei de trei ani cu suspendare şi a doua - extinderea urmăririi penale pentru spălare de bani, percheziţii pentru a căuta tablouri în locuinţa unde locuia sora sa, în Elveţia, susţinerea propunerii de arestare preventivă şi continuarea campaniei care se făcea în presă împotriva sa.

Fostul ministru mai susţine că a cerut să vorbească cu superiorii procurorului de caz "domnul Popoviciu şi doamna Kovesi", iar cei doi i-au dat garanţii că "târgul" este agreat "de sus până jos".

"Mi-am dat seama că am fost înşelat cu acordul de recunoaştere a faptelor în momentul în care s-a început urmărirea penală şi cu privire la spălarea de bani", a declarat Vâlcov, la ÎCCJ, unde se judecă procesul pe fond.

Darius Vâlcov este acuzat de DNA de trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată. Pentru mai multe detalii despre dosarul lui Vâlcov intraţi aici

În ultima vreme, Vâlcov a reintrat în centrul atenţiei publice după ce presa a scris că este "creierul" din spatele programului de guvernare al PSD şi cel care l-a "ajutat" pe Liviu Dragnea la evaluarea Guvernului Grindeanu, dându-i muniţie lui Liviu Dragnea pentru a iniţia moţiunea de cenzură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne